• Az HBO Max mutatja be a misztikus, karantén tematikájú magyar filmet
  • Pásztor Erzsi, Makranczi Zalán és Ujréti László alakítják a főbb szereplőket

Magyarországon nem alakult ki a közösségi finanszírozásból készült filmek kultúrája, már csak ezért is számít különlegesnek minden független hazai próbálkozás. 2020 tavaszán örömmel adtunk hírt A Karantén Zóna című járványidőszak nehézségeire reagáló produkcióról. Az ötrészes szkeccsfilm különböző lakásokban játszódik és a Black Mirror mintájára mutat be aktuális társadalmi jelenségeket. Kiderül, hogy a bezártság milyen hatással van az emberi kapcsolatokra, pszichénkre és testünkre.

Szerencsére az HBO felkarolta az elsőfilmes Zsótér Indi Dániel (Happy Meal) rendezését, a mától hazánkban is elérhető Max műsorán debütál majd A Karantén Zóna (a szolgáltató hamarosan bemutat egy magyar politikai thrillert is). Az alábbi galériában láthatjátok az első jelenet- és werkfotókat.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Olyan neves színészek tűnnek fel a különböző részekben, mint Pásztor Erzsi, Makranczi Zalán vagy Ujréti László, a film narrátorát – ami az Alkonyzónából elcsípett formula – pedig Muchichka László alakítja, aki az Okos az új szexi Youtube-csatorna egyik házigazdája. A forgatókönyvet Vida Orsolya (Wartburgés Zsótér Indi Dániel írta, a film vezető operatőre az Aranyszem-díjas operatőr Dimeth Balázs Ferenc (Harc közben eltűnt). Az egyes epizódokat Gajdics Dávid, Szentiványi Gábor és Szombath Máté fényképezték. További információkért érdemes felkeresni a film Facebook és Instagram oldalát.