• Johnny Depp Modigliani életének 48 órás párizsi kalandját viszi vászonra
  • Amikor az addig kudarcos festő pályája gyökeres fordulatot vett
  • Hamarosan felfedhetik a stábot, várhatóan tavasszal kezdődik a forgatás

Múlt héten írtunk Johnny Depp Netflix égisze alatt tervezett visszatéréséről: XV. Lajos jelmezébe bújik majd a súlyos vádak alól felmentett színész a király utolsó szeretőjének életéről szóló filmben. Nemcsak kamera elé lép azonban az ötvenkilenc éves művész, hanem huszonöt év után ismét rendezni fog, tudta meg a The Hollywood Reporter. 1997-ben A halál ára című melodrámával már letette a névjegyét, azóta viszont csak videoklipeket készített.

A halál ára

Egy börtönből szabadult indián férfi ún. snuff filmekben, vagyis kis költségvetésből készült, alantas és ocsmánynak talált elemeket tartalmazó produkciókban kap munkát, hogy eltarthassa családját. Depp a főszerepet is vállalta, méghozzá a Keresztapa és Az utolsó tangó Párizsban főszerepéből ismert kollégája, Marlon Brando oldalán.

Modigliani

Ezúttal minden idők egyik legmarkánsabb, könnyen felismerhető stílusjegyekkel operáló festője, Amedeo Modigliani életének izgalmas kalandját viszi vászonra. A Dennis McIntyre színpadi művét adaptáló film 1916-ban játszódik, Párizsban, amikor az addig kudarcos alkotó pályája negyvennyolc mozgalmas óra alatt gyökeresen megváltozott. „Igazán küzdelmes élet volt, de összességében diadal – egyetemes emberi történet, amivel minden néző azonosulni tud” – foglalta össze gondolatait Depp a cselekmény kapcsán.

A források szerint 2023 tavaszán kezdődik a forgatás Európában, és a szereposztást sem sokáig tartják már titokban. Az viszont egyelőre kérdéses, hogy Depp színészi feladatot is vállal-e. Producerként mindenesetre többek közt Al Pacino támogatja a munkálatokat.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

(Modigliani és festményei. A képek forrása: Tate, Wikimedia, Múlt-kor, Magyar Szó, Infobae, Cultura)