• Amber Heard ragaszkodik állításaihoz és nem tudja megfizetni a kártérítést
  • Újratárgyalási kérelmét a virginiai bíróság tegnap elutasította
  • Az esküdtek között tévesen megjelent személyre hivatkoztak ügyvédei
  • Johnny Depp netflixes francia filmben tűnik fel legközelebb

Hosszú nyilvános pereskedés után mondta ki a bíróság Johnny Depp ártatlanságát, Amber Heard azonban ragaszkodik igazához. A harminchat éves színésznő, aki szerint volt férje bántalmazta őt, majd annak befolyása miatt kapott kisebb szerepet az Aquaman 2-ben, részben az indokolatlanul magasnak vélt kártérítés okán vinné másodfokra ügyüket. Fellebezési kérelmét azonban a bíróság szerdán elutasította, így Heardnek végül 10 millió dolláros kártérítést kell fizetnie rágalmazásért.

Heard rögtön az ítélethirdetést követően hangot adott csalódottságának. „Megszakad a szívem, hogy a hegynyi bizonyíték sem volt elegendő ahhoz, hogy volt férjem aránytalanul nagy hatalmával, illetve befolyásával vetekedjék. Még inkább csalódott vagyok, hogy ez az ítélet mit jelent a többi nő számára. Ez kudarc” – fogalmazott, majd ügyvédje útján nyilvánosan vállalta, hogy nem tudja megtéríteni a hatóság által kirótt összeget.

13ebbbc768933b8881e3140819eec956.jpg
(A kép forrása: La Presse)

Az elutasított indítvány

Hónap elején nyújtott be indítványt az ítélet hatályon kívül helyezésére, illetve eljárási hibát, szabálytalanságot emlegettek jogi képviselői. Állításuk szerint egy hetvenhét éves megyei lakos kapott bírósági idézést, de azonos nevű és azonos címen élő fia vállalta a tisztséget helyette. Heard ügyvédei az erre vonatkozó szigorú virginiai törvényekre hivatkoztak. Indítványukban úgy fogalmaztak, hogy ez a hiba nem lehet a véletlen műve, inkább szándékos kísérlet az illető részéről, hogy nagy horderejű ügyben az esküdtszék tagja lehessen. (Amerikában az esküdtszék tagjai polgárok, döntésük után hoz ítéletet a bíró.)

imfddage.jpg
(A kép forrása: People)

Johnny Depp új filmje

Míg a bíróság elutasította Heard kérelmét, mivel nem találta igazolhatónak a szándékosságot, Johnny Depp neve a filmiparban tisztázódni látszik. Sajtóértesülések szerint a Disney rögtön gigantikus ajánlattal és bocsánatkérő ajándékkosárral házalt Deppnél, ő azonban biztosan nem tér vissza Jack Sparrow szerepében. A Netflix támgoatásával készülő francia történelmi romantikus filmben tér vissza, XV. Lajost alakítja majd. A Jeanne de Barry és Le Favorite címen egyaránt emlegetett mű a Napkirály és utolsó szeretője történetét dolgozza fel.