• Johnny Depp javára ítélt a bíróság Amber Hearddel szembeni perében
  • A színésznő ügyvédje ma kijelentette, hogy az nem tudja megfizetni a kártérítést
  • Sajtóértesülések szerint Heard a fellebbezés lehetőségét fontolgatja 

Szerda este lezárult a fokozatosan bulváreseménnyé silányult Amber Heard-Johnny Depp rágalmazási per. A bíróság pontos indokolás mentén ítélt 2, illetve 10 millió dolláros kártérítést a szemben álló feleknek, illetve kimondták, hogy hamisan vádolták bántalmazással az ötvennyolc éves amerikai színészt.

220420-johnny-depp-courtroom-ac-627p-0a31d8.jpg
(A kép forrása: NBC News)

Az ítélethirdetés óta problémás morális-jogi helyzet állt, Heard ügyvédje ugyanis kijelentette, hogy ügyfele biztosan nem tudja megtéríteni a kirótt kártérítés összegét. Elaine Bredehoft az NBS Today című műsorában hozzátette, hogy az ítélet jelentős visszalépés a bántalmazási ügyek terén. „Hacsak nem veszed elő a telefonod és rögzíted, amint a házastársad vagy más hozzátartozód alaposan megver téged, nem fognak hinni neked” – fogalmazott.

Az ügyvéd szerint a közösségi média hatással volt a testületre, még ha arra is utasították az esküdtszék tagjait, hogy ne olvassák az ügy kapcsán készült jelentéseket. „Nem létezik, hogy [a média] ne legyen hatással rájuk” – mondta. Végül úgy fogalmazott, hogy Depp jogi csapata „démonizálta” Heardöt. Hivatalos bejelentést nem tett, a Guardian értesülése szerint mindenesetre az Aquaman színésznője a fellebbezés lehetőségét fontolgatja.