Obo kollégám június elején emlékezett meg arról, hogy az 505 Games a Terraria című játékot kiadja PS4-re és Xbox One-ra is. A hivatalos dátumra mostanáig kellett várni, de most is csak félinformáció jött. Az Xbox One változatról még nem lehet tudni, hogy mikor lesz elérhető, de PS4-re november 12-től megvásárolható a program, a PlayStation Store-on keresztül.

Ráadásul a Terraria PS4-es kiadása az eddigi legteljesebb konzolváltozat lesz, mely nemcsak különböző fejlesztéseket, de jelentősen kibővített játéktartalmat is takar -- mondta el Richard Gittins, az 505Games vezető márkamenedzsere. „Nem éreztük annak szükségét, hogy megpiszkáljuk  a játék alapját, amely a Terraria sikerét a mai napig megőrizte. Arra azonban képesek voltunk, hogy a konzolverzió minőségét egy új szintre emeljük azáltal, hogy fantasztikus új fejlesztéseket építtetünk bele.

A kibővített tartalom többek között több mint 1000 új dolgot, tárgyat jelent, köztük új ellenségeket és főellenfeleket, festéseket, baráti NPC-ket, és még sok olyan más dolgot, amelyet azok fognak megtapasztalni, akik megvásárolják a játékot. A fejlesztések közül az egyik az a lehetőség, hogy a Dualshock 4 érintőrészét tapogatva bele lehet nagyítani a játéktérbe a környezet alaposabb szemügyre vétele végett, illetve okoseszközökre megjelenik egy kiegészítő alkalmazás is.

A játék természetesen cross-play támogatást is kapott, illetve meg nem határozott ideig cross-buy-t ajánlj az 505 Games, így a PS4-en vásárlók hozzájuthatnak ingyenesen a játék PS Vita verziójához is.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!