• A Gyűrűk Ura Gollamját alakító és a Mauglit rendező Andy Serkis készíti a Venom 2-őt
  • 2020. október 2-ra tűzték ki a premiert
  • Korábban felmerült, hogy a Woody Harrelson alakította Vérontó lehet Eddie Brock következő ellenfele

Andy Serkis-t A Gyűrűk Ura Gollamjaként ismerte meg a nagyközönség, pedig az ötvenöt éves brit színész két - nem túl sikeres - filmet is rendezett már (az egyik a netflixes Maugli), a napokban pedig megkapta a Venom 2 direktori székét. A The Hollywood Reporter felhívta a figyelmet Serkis CGI- és motion-capture-technika terén szerzett tapasztalatára, feltehetően ezért döntött szerződtetése mellett a Sony.

star-wars-the-force-awakens-andy-serkis.jpg

A Venom első része tavaly debütált a mozikban, és bár eleinte sokan kételkedtek abban, hogy egy szuperhős nélküli szuperhősfilm sikeres lehet, Ruben Fleischer rendezése végül 856 millió dollárt fialt a pénztáraknál. A folytatásban visszatér a főszereplő Tom Hardy, a szkriptért pedig Kelly Marcel felel majd (ő egyike az első rész három forgatókönyvírójának).

venom-4-700x350.jpg

A rendezői posztról a Zombieland 2 munkálatai miatt távozó Fleischer korábban már beszélt arról, hogy egy esetleges folytatásban félelmetesebb ellenfelet kaphat Eddie Brock. Ő minden bizonnyal a film stáblista alatt futó jelenetében megjelenő Woody Harrelson alakította Vérontóra gondolt, ám Serkis elképzeléseiről egyelőre semmit sem tudunk. A premiert 2020. október 2-ra tűzte ki a Sony.