• James Wan maga választja ki az Aquaman 2 forgatókönyvét és azt is eldöntheti, hogy ő akarja-e rendezni a filmet
  • A Wonder Woman 3 cselekménye a jelenben fog játszódni
  • A DC ezentúl inkább humoros filmeket szeretne készíteni, a közös univerzum építése helyett pedig a különböző karakterek saját szériáit szövi majd

Világszerte akkorát kaszált az Aquaman (jelenleg 1,09 milliárd dolláros bevételnél jár), hogy még A sötét lovag: Felemelkedés profitját is felülmúlta. Nem véletlen, hogy a DC James Wanre bízta a most már biztosan érkező második rész elkészítését. A direktor maga erősítette meg a hírt, miszerint a forgatás csak akkor kezdődik, ha megtalálta az arra érdemes forgatókönyvet, és azt is eldöntheti, hogy ő szeretné-e megrendezni a produkciót.

aquaman-movie-amber-heard-2.jpg

A Wonder Woman és az Aquaman sikerei után biztosan kijelenthető, hogy új stratégiát követ a DC. Egyrészt a filmek Nolantól és Snydertől örökölt borongós tónusát egy sokkal humorosabb stílus váltotta fel, illetve a közös univerzum építése helyett (aminek bukását jól szimbolizálja a nemzetközileg elhasalt Az Igazság Ligája) inkább különálló franchise-okat szőnek. Utóbbit bizonyítja James Momoa és Gal Gadot visszatérésének terve.

Bár még a 2020 júniusában debütáló Wonder Woman 1984-ről sem tudunk túl sokat, Patty Jenkins rendezőnő máris egy trilógiáról beszélt. A The Hollywood Reporternek adott interjújában elárulta, hogy a harmadik rész cselekménye már a jelenben fog játszódni. Arra is kitért, hogy egy Igazság Ligájához hasonló filmben túl nehéz – főleg időben – összekötni a különböző karaktereket, ezért ő szívesebben látná az Aquaman 2-őt és Flash saját kalandjait.

3255550-wonder-woman-movie-trailer-gal-gadot.jpg