A Crytek most jelentette be, hogy jövő hét kedden elindul a Crysis 3 nyílt bétatesztelése, ráadásul platformtól függetlenül bárki csatlakozhat. A teszt során két játékmódot próbálhatunk majd ki: az egyik a Crash Site, amiben csapatunkkal az a feladatunk, hogy a pálya bizonyos pontjait védjük (vagy támadjuk), a másik mód pedig az új Hunter, ahol két, nanoruhával és nyíllal felszerelkezett játékosoknak kell levadásznia, s ezzel a saját oldalára állítani a többi, hagyományos felszereléssel operáló játékost.

A játékmódokat két pályán fogjuk majd tesztelni: az Airport és a Museum is New York dzsungellé alakult szívében kapott helyet. Továbbá lehetőségünk lesz arra, hogy a Rip & Throw képességgel a környezetünket pajzsnak vagy fegyvernek használjuk, kipróbálhatjuk az idegen eredetű, háromlábú pingert, sőt letesztelhetjük azt is, hogyan működik a New York Feed, ami a saját és barátaink teljesítményét követi, illetve rendszeresen új kihívásokat állít elénk.

A tesztelés egészen sokáig, február 12-ig fog tartani, ami már csak azért is jó, hiszen a befejezte után már nem kell sokat várnunk a teljes játékra. Európában február 22-én fog landolni a Crytek legújabb üdvöskéje.