• Az Intel saját GPU-t jelenthet be még az idén
  • Jövőre be is mutathatják, és érkezhet a polcokra is

Tavaly novemberben értesültünk arról, hogy az Intel és az AMD közös megoldással rukkol elő, mely azóta már napvilágot is látott: ez lett az Intel „G” jelzésű sorozata. Ez azonban „csupán” egy integrált grafikus vezérlő, mely laptopokban jelent meg, de most úgy hírlik, hogy a jövő évi CES során ezen felül is lesz mit villantania a cégnek.

Már egy hónappal ezelőtt is röppentek fel pletykák arról, hogy az Intel „Arctic Sound” kódnév alatt nem csak streamelésre készült adatközpontokba szánt GPU-val készül, hanem már dolgozik a fogyasztói piacra szánt változaton is.

A TweakTown legfrissebb értesülései szerint viszont az Intel még idén bejelenti, sőt, jövő januárban pedig be is mutatja saját fejlesztésben készült, diszkrét videokártyáját. Őszintén szólva nem is lepődnénk meg nagyon, ha igaznak bizonyulnak a pletykák, ugyanis az együttműködésen túl már egy pár szakembert elcsábított az AMD-től a kék óriás, és ha valakinek, akkor az Intelnek megvan minden anyagi és technikai forrása is ahhoz, hogy belépjen a piacra.

intel-gpu.jpg