Figyelmeztető üzenetet írt az ArenaNet az elkényelmesedett rajongóknak. Akik szeretnék, hogy a Guild Wars 2-ben indított első karakterük egy, az első részben már meglévő avatar nevét viselje, azok gyorsan lépjenek be a játékba, mert a csapat csakis olyan kéréseket dolgoz fel, melyek aktív fiókokhoz csatolhatók. Az aktív fiók pedig olyan account, amit 2012-ben legalább egyszer használatba vettek.

A névfoglalás határideje július 31., szóval nem ár sietni, nehogy kifussunk az időből. A csapat figyelmeztet, hogy a lefoglalt nevek is csak egy nappal a Guild Wars 2 megjelenése utánig maradnak talonban, ha addig nem indítjuk el a második részbe szánt hősünket, akkor szabad a gazda és csak a szerencsén múlik, hogy más nem csap-e le rá előttünk.

Ha beléptünk a játékba és ezzel aktiváltuk a karaktert, akkor a legjobb, ha előrendeljük a játékot, hogy már a megjelenés napján elkészíthessük az azonos nevű Guild Wars 2 avatárt. A nevek egyébként ebben az esetben azért fontosak, mert a Guild Warsban nem szerverenként elérhető egy-egy név, hanem teljesen egyedi az összes között, ami 20 millió regisztráció mellett azért nem semmi eredmény.