• A megjelenéskor nem lesz multiplayer mód a Just Cause 3-ban.
  • Később azonban ez változhat.
  • Lehetséges, hogy a módot egy külső cég, a Shinra Technologies fogja elkészíteni.

A rajongói lelkesedés és ügyesség ékes példája volt az, hogy hosszú évek kemény munkája után multiplayer móddal gazdagodott a Just Cause 2, ami még nagyobb, őrültebb játékélménnyel egészítette ki az amúgy sem az unalmas lövöldözéseiről híres játékot.

Ezek után jogosan gondoltuk azt, hogy a közösségről példát véve az Avalanche Studios hivatalos multiplayer módot készít a Just Cause 3-hoz, ám most kiderült, hogy nem ez a helyzet. A stúdió társalapítója, Christofer Sundberg elmondta: a megjelenéskor nem lesz multiplayer komponens, de talán, esetleg, később ezt elkészítik. „Nem számítunk arra, hogy a játékosok készítik el a multiplayer módot a Just Cause 3-hoz, de egy idő után el kell gondolkodnunk azon, hogy mire akarunk koncentrálni. Az erősségünk a sandbox-élmény megteremtésében rejlik, és pont ezen dolgozunk most.”

A multiplayer módot egyébként nem biztos, hogy maga az az Avalanche Studios fogja leprogramozni, lehetséges, hogy ezt a feladatot a cloud-gamingre specializálódott, idén bemutatott Shinra Technologies vállalja fel. A technológia mögött álló cég pár embere már egy ideje együtt dolgozik a Just Cause fejlesztőivel, s azt mondják, könnyen lehet multiplayer módot adni egy olyan játékhoz is, ami ilyet nem tartalmaz, illetve logikus lépés lenne ezt bemutatni a Just Cause 3-mal.

Lehetséges tehát, hogy Sundberg azért nem mondott semmi biztosat a multiplayer móddal kapcsolatban, mert a munkát nem az ő csapata, hanem egy külsős cég végzi.