A 38 Studios összeomlása a tavalyi év egyik legbotrányosabb és legszomorúbb eseménye volt. Az amerikai baseballsztár Curt Schilling Rhode Island államigazgatásától vett fel kölcsönt a csapat megalakítására, első játékuk pedig a kifejezetten jó Kingdoms of Amalur: Reckoning lett (adatlapunkon is ezt a játékot láthatjátok).

A programot szerették a kritikusok és azok a játékosok is, akik megvették -- kár, hogy utóbbiak nem voltak elegen, így az állam szabályosan összeroppantotta az eladósodott vállalatot. Dióhéjban: tavaly nyár óta arra vár mindenki, hogy végre kiderüljön, kikhez kerülnek az Amalur-jogok, a Rise of Nations és Rise of Legends franchise-ok, illetve a Project Copernicus nevű, készülőfélben lévő játék, ami egy Amalur MMORPG lett volna, 10 ezer éves, kidolgozott történelemmel és számtalan forradalmi megoldással.

A Heritage Global Partners nevű, jogörököltetéssel foglalkozó cég tegnap kihirdette, hogy december 11-én lesz az árverés, amin egyszer s mindenkorra eldől, mely kiadók juthatnak hozzá a becses portékához. Eredetileg novemberben lett volna az aukció, de "túl sokan érdeklődtek", így további szervezésre volt szükség.

Ha szerencsénk van, olyan emberek kezei között landolnak a Big Huge Games és a 38 Studios szellemi termékei, akik kezdenek is velük valamit, elvégre az Amalur MMOG és a Rise of...-játékok még ma is sokak érdeklődését felcsigázzák. Karácsonyra minden bizonnyal tudni fogjuk, milyen reményeket fűzhetünk a szériák visszatéréséhez.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!