A 38 Studios és a Big Huge Games kálváriájáról korábban több ízben is beszámoltunk, így most röviden csak annyit, hogy a két cég vesztét a Kingdoms of Amalur: Reckoning pénzügyi teljesítménye okozta. A játék nem hozta a megfelelő mennyiségű pénzt, ami miatt az államtól felvett 75 millió dolláros kölcsönt nem tudták visszafizetni.

Egy rövid ideig ugyan úgy tűnt, hogy képesek lesznek megúszni a dolgot, ám pár héttel ezelőtt a 38 Studios és a Big Huge Games is elküldte az összes dolgozóját, a történet végére pedig most került pont, azzal, hogy a 38 Studios csődöt jelentett, ami magában hordozza azt a kötelező, rutinfolyamatot, amelynek során az FBI, az állami rendőrség, illetve állami ügyészég átvizsgálja azon körülményeket, ahogy a stúdióhoz eljutott az adófizetők pénze. Továbbá megkezdődött a cég felszámolása is, aminek során a becslések szerint több tíz millió dollár fog gazdát cserélni, köztük a 20 milliós Amalur-licenc is.

A történet azonban nem teljesen negatív, hiszen az Epic felkarolta a 38 Studios és a Big Huge Games fejlesztőinek egy részét, és létrehozták az Epic Baltimore-t, ahol nagyjából 100-140 embernek biztosítanak munkát. Azt egyelőre még nem tudni, hogy a srácok min fognak dolgozni, de az biztos, hogy az Epic nem veszi meg a Kingdoms of Amalurra vonatkozó jogokat.