Olvastátok Ken Follett A katedrális című könyvét? Az 1989-ben először megjelent regényt tartják nagyon sokan az angol író legjobb munkájának, mely a zűrös középkorban, egészen pontosan a 12. században játszódik. A témája is ennek megfelelő: a cselekmény egy katedrális építése körül zajlik, miközben dúl a háború, és az erőszak, a kínzás mindennapos dolog… A regényből négy éve készült minisorozat, melyet Magyarországon forgattak le, és nagy sikerrel vetítettek mindenhol. Sajnos a regény folytatása, az Idők végezetéig közel nem sikerült olyan jól (ebben a borzalmas magyar fordításnak is nagy szerepe van), de Ken Follett már írja a sorozat harmadik kötetét, mely 2017 őszén fog megjelenni.

Ezzel együtt a Daedelic Entertainment és a Bastei Lübbe AG (Ken Follett könyveinek német kiadója) közös együttműködésében 2017-ben a boltokba kerül a The Pillars of the Earth című játék, mely az első Ken Follett játék lesz!

Egy kalandjátékról van szó, ám számomra kérdéses, hogy ki lesz a főszereplő, vagy egy párhuzamos történetet alkotnak-e meg a készítők. A katedrális egy bonyolult mű, majdnem fél évszázadon keresztül ível a cselekmény, és rengeteg szereplője van. A főkolompos Waleran Bigod, Fülöp Perjel, Tamás Építőmester, annak gyermekei, Jankó, Tamás fogadott fia, Ilona, Jankó anyja, Aliena, Jankó párja, Richard, Aliena öccse, és persze a Hamleigh család… Ők csak a főszereplők, de már ebből a felsorolásból is látható, hogy nem lesz könnyű dolga a készítőknek és a kiadónak.

Ezt a felelősséget a fejlesztők is érzik: „Érezzük a ránk nehezedő felelősséget. A Katedrális a világ egyik leginkább olvasott és legtöbbet eladott történelmi regénye, melynek milliós, kitartó rajongótábora van. Az, hogy az ő elvárásaiknak is megfeleljen a játék, hatalmas kihívás elé állít minket, de ezzel hajlandóak vagyunk szembenézni. Úgy gondoltuk Ken Follett-tel és a Bastei Lübbével, hogy kalandjátéknak alkotjuk meg a Katedrálist. A kalandjáték tulajdonképpen interaktív irodalom, és a Deadelicnél ezt szeretnénk tökéletesíteni. Boldogok vagyunk, hogy a világ egyik legjobb írójával dolgozhatunk együtt, és hogy az ő művét tehetjük interaktívvá.

Nagyjából ennyi a rendelkezésre álló információ. A The Pillars of the Earth PC-re, PS4-re, Xbox One-ra és mobileszközökre fog megjelenni. Mi itt a szerkesztőségben figyeljük a projektet, és amint van új információ, beszámolunk róla! 

Ken Follett - The Pillars of the Earth