A hazai Spawn-kiadásokról többször is volt már szó, ahogy arról is, hogy sikerült itthon életet lehelni egy már halottnak hitt szériába. És bizony lesz is, többek között azért, mert befutottak a legfrissebb, meglehetősen vaskos köttek a limitált gyűjtői kiadvány mellett, sőt a kiadónak még egy újabb sorozatra is futotta az erejéből, avagy napvilágot látott az eddig két kötettel szerepeltetett, TPB Fúzió.

De mit is takar a Fúzió? Nos, nevéhez hűen több brand összeolvadását és fúzióját kínálja, amik mind a Top Cow égisze alatt jelentek meg. Így többek között a Witchblade, az Aphrodite IX és a The Darkness is a sorozat része, amik egy vagy több füzetnyi sztorival gazdagítják a 120 oldalas köteteket. Ha más nem, olvasóinknak a The Darkness mindenképpen ismerős lehet, hiszen a remek képregény-sorból nagyszerű videójáték is születetett, sőt egyből kettő is, aminek köszönhetően már nem tudom úgy olvasni a képregényt, hogy a sötétség nem a hang-zseni, Mike Patton (Faith No More… ha nem ismered, nincs miről beszélnünk) hangján szólal meg a fejemben.

Szóval Jackie Estecado (“Dzseekiii, rilíííz dö daaaarknezz!!!”) a születésnapját ünnepelné, csakhogy közben különleges erők nézték ki maguknak, emellett a sötétség is eluralkodik rajta – pont mint nyomozó sorstársán, Sara Pezzinin a Borszorkánykard. Ez a két történet hasonló, mégis más, emellett össze is fonódnak, melléjük pedig becsatlakozik a kiborg Aphrodié IX és a mindegyiktől kicsit eltérő, alapjait tekintve mégis hasonló Humankind sztorija (valamiért itt is kap valaki egy különleges erőt). 

A párbeszédek nem túl költőiek, sőt a Witchblade-et néhol kifejezetten gyengének éreztem, mintha kizárólag a vizualitásra fordítottak volna időt, így cselekmény terén egyelőre a két mellékszál (Aphrodié és Humankind) mintha erősebb lenne. Más kérdés, hogy hangulat és leginkább látvány terén egyik sorozatnak sincs oka szégyenkezésre, hiszen baromi jól néznek ki, plusz abszolút hozzák a kilencvenes évek minden jellemzőjét és báját, így a hősies és laza pózolást, valamint a túltolt szexualitást, aminek köszönhetően minden női karakter legalább egyszer fehérneműben vagy zuhany alatt látható, méghozzá elképesztően formás domborulatokkal.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Akit ez zavar, az nem biztos, hogy jó lóra tesz, de aki megveszi a Fúziót, az esélyesen tudja, hogy mire vállalkozik. Konkrétan a képregény-történelem egy nagyon is jelentős és fontos szeletének megidézésére, olyan alkotókkal, mint Marc Silestri vagy Garth Ennis, illetve David Finch. Elképesztő nevek, nagyszerű tartalommal, és bár sajnálatos, hogy ebben az esetben nem a keményfedeles megjelenés lett választva, 2890 forintért így is kihagyhatatlan sorozatról van szó, aminek harmadik kötete elvileg november végén érkezik, így még bőven van idő bekapcsolódni, addig is pótolni a lemaradást. És ha már lemaradás, a webshoppal előfordulnak kisebb porblémák, ezért érdemes e-mailben keresni a kiadót.