Svindli már megint svindliskedik, miközben a nép megmentőjeként tetszeleg, Tövis pedig elkódorog nagy csalódásában, Füle eközben egy kis patkánylényt mentene, de végül igencsak összecsapnak a sáska hullámok a feje felett, ahogy a történet is egyre sötétebb stílusba vált.

vad-viragok-bone-2-kotet-omnibus-kepregenyajanlo-pcguru-1.jpg

Konc (Bone) Omnibus 2. kötet

  • Író és rajzoló: Jeff Smith
  • Oldalszám: 408
  • Ár: 10 000 Ft (csak a kiadó webshopjából vásárolható)

Az első kötetben (és egyben az első három fejezetben) ugye megismertük a Koncokat, akik aztán sárkányostul, Dokkirályostul, Töviestül valami igen nagy dologba csöppentek bele, ám az a sztori első harmadában még nem is látható igazán, mekkora horderejű kalamajkába keveredtek. Nos, a viszonylag gyors felvezetés/átvezetés után a második kötet már ezt is bizonyítja. Hiszen a patkánylények nemcsak azok az idióták, akikkel a főszereplők egyszer-kétszer már összefutottak, hanem valóban vérszomjas szörnyetegek, akik az erdő lakóit is elfogyasztják, sőt idővel a völgyet és népét is lerohanják, így árvákat, felégetett és lerombolt épületeket hagyva maguk után.

vad-viragok-bone-2-kotet-omnibus-kepregenyajanlo-pcguru-3.jpg

Nem mellesleg egyre több szerepet kap az árnyak közül előbújó, csuklyás alak, aki rémálmokat és sáskákat enged rá áldozataira, hogy befolyásolja és látomásokkal irányítsa őket, miközben egy még hatalmasabb erőt szolgál, hogy segítse visszatérésében. A legendák így lassan életre kelnek, előkerül egy nem túl barátságos nagymacska is, Tövis pedig egyre bizalmatlanabb a rémálmai miatt. A kis Koncok meg… nos, személyüktől függően bajt okoznak, patkánylény-kölyköt pesztrálnak, próbálják megakadályozni a jövendölések teljesülését és egyben a világ végét. És hát nincs könnyű feladatuk, annyi szent.  

vad-viragok-bone-2-kotet-omnibus-kepregenyajanlo-pcguru-4.jpg

Egyre darkosabb fantasy

Csak remélni tudom, hogy a többszörösen díjnyertes szerző sorozata itthon is egyre több emberhez eljut, már csak azért is, mert míg az első kötet szimplán nagyon szerethető és jópofa volt, addig a második már erőteljesebben csap bele a sötétebb hullámokba, amik lassan ellepik hőseinket. A három fejezet (A sárkányölő; Állkapocs, a keleti határ ura; Vénember-barlang) egyre karakteresebb, egyre izgalmasabb és kevésbé mesés a maga gyermeki értelmében. A Vad Virágok Könyvműhely omnibus kiadásának/kiadásainak hála pedig tényleg érdemes beleugrani a szériába, amiből így már 37 füzet is megjelent Magyarországon, avagy egyre közeledünk a nagy fináléhoz, ez pedig a történeten is érződik, ahogy gyűlnek a fellegek. Maga a kiadvány nagyon igényes, a külső védőborító alatt velúr kötéssel emelkedik ki a Konc az átlagból, miközben a fekete-fehér stílus is hozzátesz az élményhez, amit a szép, egyedi rajzok keltenek életre (bizonyos oldalakon a kontúrok mondjuk, érdekesek, de azt nem tudom, hogy ez nyomdai hiba, vagy az eredetiből örökölt tulajdonság… mindenesetre együtt lehet élni vele). 

vad-viragok-bone-2-kotet-omnibus-kepregenyajanlo-pcguru-2.jpg

Lényegében rosszabbat nem is lehet mondani a Konc második kötetére, mint az elsőre, hiszen a kiadvány hasonlóan igényes és mutatós, a történet is egyre csak erősebb, ahogy a karaktereket és a legendákat is jobban megismerjük, az események pedig nem engedik, hogy bárki is unatkozzon. A Vad Virágok egy igazi kuriózumot hozott el hazánkba, első osztályú körítéssel, aminek minden képregény-rajongó polcán ott a helye, ez most, a második kötetnél már egyre biztosabb. 10 000 forintot bőven megér mindaz, ami a több mint 400 oldalon található, és ami további kalandoknak és izgalmaknak ágyaz meg. Csak győzzük kivárni a befejezést!