Hiszen a Spawn Hungary, avagy az Infinity már a Spawn-sorba vetett energiáért és kitartásért/lelkesedésért is megérdemli a figyelmet és az elismerést, emellett már csak hab azon a bizonyos tortán a Fúzió, amely több sorozatot és minisorozatot tett magyarul is elérhetővé. A Witchblade és a Darkness mellett ugyanis az Aphrodité IX és a Humankind is a széria része, amik mind elég izgalmas és látványos kalandokat biztosítanak.

Fúzionáljunk

Sara Pezzini, a New York-i nyomozó éppen csak túlesett azon a megpróbáltatáson, melynek során a Boszorkánykardnak nevezett ereklyével szoros kapcsolatba került, máris meg kell védenie magát, hiszen mások is pályáznak a különleges képességekkel rendelkező fegyverre. Méghozzá olyanok, akiknek mind a vagyona, mind az ereje megvan ahhoz, hogy a frissen szerzett képességekkel rendelkező nőre komoly veszélyt jelentsenek. De szerencsére mind barátok, mind segítők felbukkannak az oldalán, ahogy Sara elkezd valóban együtt létezni a karddal, ami talán az életét veheti, vagy éppen az életét mentheti meg. 

Eközben Jackie Estecado, a maffia bérgyilkosa már kellően jól használja sötétségből merített képességeit, méghozzá úgy, hogy rá is többen fenik a fogukat, így például angyali seregekkel is összeakasztja a bajszát. Sőt, a videójátékból is jól ismert karakter (ott azért számos ponton másképpen lett bemutatva) és Sara Pezzini útja, úgy tűnik, még össze is ér. De vajon ellenfelek lesznek vagy harcostársak? A múltba és a jelenbe egyformán betekintést nyújtó képregények kellően izgalmasak, látványosak, ráadásul még mindig csak a felvezetésnél tartunk.

Az Aphrodité IX és a Humankind azonban az ötödik füzetben végetér, így általuk egy-egy teljes sztorit ismerhetünk meg. Míg előbbiben egy cyborg bérgyilkos próbál szembenézni a múltjával és rájönni, miért nem emlékszik semmire, addig a Humankindban hősünk a pórul járt Thera bolygóról próbál visszajutni a Földre, miközben maga is szörnyeteggé válik. Ami biztos: mindegyik képregény nagyon szórakoztató, a maga műfajában rendkívül izgalmas és látványos olvasmány. A karakterek szépen rajzoltak, és bár a férfiak itt-ott kicsit egyformák, mindenki deltás és igazi topmodell (természetesen a nők is, mindenhol kellően domborodva, sokszor alig takarva testrészeiket), de ez áll nekik igazán jól, illetve ez illik ezekhez a sorozatokhoz.

A pokolból 

Az igazán vaskos és tartalmas 24. Spawn-kötet pedig további csoda az Infinity diadalmenetében. Bár az új Spawnnal és rajzstílussal egy darabig barátkoznom kellett (igazság szerint a régivel ismertem meg a karaktert, és a beidegződéseket tekintve néha nehezen váltok), de a 201-225. füzetig tartó sztorivonalba azért elég gyorsan beleszerettem, hiszen egy kicsit talán érettebb, kidolgozottabb stílust vett fel, jóval árnyaltabb karakterekkel és még több intrikával. Simmons ugyanis meghalt, helyét pedig egy ismeretlen fickó vette át, aki a világ számára egy hős, elvégre embereket gyógyít meg és támaszt fel élő adásban, miközben képességeit szinte nem is ismeri, azokat nem képes uralni, szinte mindent ösztönösen tesz. 

És persze ezt mindenki próbálja a maga javára fordítani, kezdve a menedzserétől, egészen az éjszaka gyermekeiig, akik a saját oldalukra szeretnék állítani, hogy ha harcra kerül a sor, melléjük szegődjön. Merthogy harc bizony lesz, ez szinte elkönyvelhető, elvégre a bohóc által letaszított Malebolgia visszatérőben, és nemcsak az egykori Violátor keresi a módot, hogyan lehetne a legkönnyebben győzedelmeskedni a pokol és a Menny felett. Sőt, idővel már úgy tűnik, hogy szinte mindenki az új Ivadékra vadászik, vagy valamilyen formában irányítaná őt, de szinte biztos, hogy mindenkit meglepetések érnek majd, aki ujjat húz vele.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Az Infnity, avagy Laci ezúttal is alaposan kitett magáért, továbbra is nagyon igényes és tartalmas köteteket kaptunk, amik közül a Spawn magasan kiemelkedik a vaskosságával és az extraként benne lévő tusrajzaival, de a Fúzióért is nagy köszönet jár, elvégre ezek a képregények itthon máshogy nem nagyon jelenhettek volna meg. Legközelebb már a Hunter-Killer és a Midnight Nation is csatlakozik a felhozatalhoz, így azt is kíváncsian várjuk, persze Spawn további kalandjai mellett.