Bombaként robban japánban a Grand Theft Auto 4, hiszen a megjelenésének első hetében a PlayStation 3-as verzióból 168 ezer példány kelt el, és ezzel meg is előzte a Little Big Planetet. Furcsa, hogy csak hat hónappal az európai és amerikai megjelenés után debütált a japán kiadás (és még mi sírunk a PC-s átirat kéthetes halasztása miatt...), de a késlekedésre jó oka volt a Rockstarnak, hiszen sokat kellett dolgozni a lokalizációval, és egy kiadót is találni kellett (a Capcom lett az), mert a Take-Two-nak nincsenek tapasztalatai a távol keleten.

A szigetországban a GTA-részek a többi régióhoz képest elenyésző eladási adatokkal büszkélkedhetnek, de a többi nyugati címhez képest nagyon jól teljesítenek, és Dan Houser elmondása szerint egy nem túl nagy, de kitartó GTA rajongói tábor működik az országban, sőt voltak olyanok is, akik csak Niko miatt kezdtek el újra játszani. Érdekes, hogy a japánok egyenesen imádják a külföldi főszereplőt, és az is tetszik nekik, hogy nincs szinkronizálva a játék, mert így egy kicsit Amerikában érzik magukat.

Az interjút készítő Variety megkérdezte Housert, hogy mikor fog megjelenni a GTA 4 első letölthető tartalma, azonban a Rockstar társalapítója nem tudott semmi biztosat mondani, de hozzátette, hogy a munkálatok nagyon jól haladnak, és megjegyezte, hogy ők a minőségre hajtanak, és nem fogják idő előtt, és ezáltal félkész állapotban kiadni a programot. Még mindig vannak részletek, amiket ki kell, hogy dolgozzanak -- arról nem is beszélve, hogy a digitális publikáció még új a cégnek --, de ha minden jól megy, akkor az elkövetkezendő hetekben közlik a részleteket, hogy a rajongók legalább nagyjából tudják, mire számítsanak. A DLC továbbra is Xbox 360 exkluzív, de van egy olyan érzésem, hogy PC-n is meg fog jelenni.