Az első a sorban a Sony és a Playstation 3 messiásaként várt autós őrület, a Gran Turismo 5, amiről tavaly már büszkén hirdették, hogy márciusban debütál Japánban. Nos, nem fog, új dátum pedig nincs, és bár a Sony állítja, hogy a késés kizárólag a japán piacot érint, annak tudatában, hogy a nyugati premiernek még csak hónapja sincs, ez nagyon gyenge magyarázkodás.

De nem a Sony az egyetlen cég, amely gondban van a premierek betartásával. A Splinter Cell: Conviction sem jelenik meg februárban, ahogy azt vártuk, hanem csak "valamikor áprilisban" játszhatunk vele. Indoklás szintén nincs, így valószínű, hogy a hibák kijavítása és az optimalizálás tart tovább, mint azt a Ubisoft gondolta.

A harmadik késés az FPS-rajongók egyik komoly favoritját, az időmachinálós Singularity-t érinti. Itt ugyan nem volt hivatalos bejelentés, de a GameStop áruház megváltoztatta az előrendelési dátumot márciusról június elsejére. Hát... nincs mit tenni, várnunk kell, ám ha minden igaz, ez a három játék bőven megéri a türelmet.

(A képek a Convictionből valók.)