Észak-Amerikában -- és másutt is -- a televíziós társaságok úgynevezett „upfront” gyűléseket tartanak, amiken az adott cég vezetősége, a nagyobb támogatók és a sajtó vesz részt. Ezeket az összejöveteleket általában májusban tartják (de országonként változik), és ilyenkor leplezik le az őszi műsorterveket, és a sorozatok premierdátumait. Nos, valami hasonló volt Manhattanben is, ahol az Activision Blizzard többé-kevésbé minden nagyobb játékát bemutatta.

A rendezvényt a játékon belüli reklámokra szakosodott Massive Inc. tartotta (ők felelősek Barack Obama Burnout Paradise-ban látott reklámjaiért), és az esemény vendégeként az Activision bemutatta azokat a játékait, amik alkalmasak lennének a dinamikus reklámok hordozására. Az egyik ilyen játék a fantáziátlanul elkeresztelt Guitar Hero 5, amiről egy képet is láthattak az ott lévők, prezentálva, hogyan is néznének ki a játékon belüli reklámok. Sajnos a kép nem szivárgott ki, de leírások alapján csak az un. „note highway” (ezen futnak végig a színes kis karikák, amiket el kell találni) volt látható, mellette egy Burger King logóval.

Talán nem lepődünk meg azon, hogy a megakiadó jövőre kemény konkurenciát szeretne állítani a Skate 2-nek, ezért is jelentették be, hogy folytatódik a Tony Hawk-széria, aminek legújabb része teljes mértében száműzi a kézi kontrollereket, hogy a lábunk vegye át az irányítást. A játék jövő októberben fog megjelenni Xbox 360-ra, PS3-ra, Wii-re és Nintendo DS-re, és a pletykák szerint a lábbal való irányításhoz egy különleges perifériát is kapunk (persze a DS-verzió kivételt képez), de a kiadó ezt még nem erősítette meg.

Továbbá a Project Gotham Racing szériát fejlesztő Bizarre Creations egy autóversenyre kihegyezett Bond-játékon dolgozik, ami nem kapcsolódna egyik film történetéhez sem, és jövő szeptemberben jelenne meg. Emellett a srácok egy komolytalanabb versenycímen is dolgoznak, amiről azt állítják, hogy a Forza Motorsport és a Mario Kart őrült kombinációja lesz.

Végül a találkozó legnagyobb bejelentése, hogy készül a Call of Duty-széria következő darabja, ami a Modern Warfare 2 alcímet kapta! A játékot várhatóan ismét az Infinity Ward csapat készíti, és ahogy a cím is sugallja, újra modern fegyverekkel fogunk harcba szállni.