• A Lizard Squad egyik alapítója bevallotta bűneit
  • Bűnei között bombafenyegetéssel történő gépeltérítés is van
  • Ezért 10 évet is kaphatna
  • De mivel segíti a nyomozást, megúszhatja 2,5 év börtönnel

Emlékeztek még a 2015-ös éve végére és 2016 elejére? Rengeteg hírt írtunk DDoS támadásokról, amik a PSN és az Xbox Live szervereit támadták, de 2016 áprilisában a Battle.net is behalt (lásd: kapcsolód hírek). Ezek mögött a Lizard Squad nevű hackercsoport állt, akikről viszont egy jó ideje nem hallottunk. Bár tudtuk, hogy két tagot őrizetbe vettek, de úgy tűnik, az elmúlt években másokat is elfogott a hatóság.

Például az egyik alapító tagot, Zachary Buchtát, aki karácsony előtt beismerte a bíróság előtt, hogy nem csak a Lizard Squad, de a PoodleCorp nevű hackercsoport megalapításában is részt vett, valamint részese volt a PSN és az Xbox Live elleni támadásoknak. Emellett elismerte, hogy csoportjával 20 dollárért telefonon zaklattak magánembereket vagy online „telefonbombákat” küldtek nekik. Valamint bevallotta, hogy bombafenyegetéssel eltérítették az American Airlines egyik gépét, amin akkor a Sony Online Entertainment elnöke, John Smedley ült.

A húszéves Buchta mindezért tíz év börtönt is kaphatna, de megúszhatja mindössze két és fél év szövetségi börtönben letöltendő büntetéssel, egyrészt a beismerés miatt, másrészt mert segíti az FBI nyomozását – akiket mellesleg lúzereknek hívott korábban az interneten.

zachary-buchta.jpg