A MechWarrior sorozat gyakorlatilag egyidős a PC-s játékokkal, így csak idő kérdése volt, hogy mikor költözik internetes keretek közé. A MechWarrior Online nem teljes értékű folytatás, hanem afféle mellékág, mely az összetett, sztorival is megtámogatott kampányt kihagyja az egyenletből (bár a fejlesztők állítása szerint a jövőben minden megeshet), és csakis a többjátékos mód gyors, de taktikus meccseire fókuszál.

Akik hozzánk hasonlóan játszottak a jelenleg is folyó zárt bétával, kissé kiforratlan, de élvezetes shooterként írták le, mely megőrizte elődei szimulátoros jellegét. Hogy ez tényleg így van-e, azt október 29-től mindenki saját maga is kipróbálhatja, hisz ekkor indul a nyílt béta, melyhez már előfoglalhatjuk pilótánk nevét.

Érdekesség egyébként, hogy a MechWarrior Online még meg sem jelent, de már most sikeres: a Piranha hivatalos bejelentése szerint eddig több mint 5 millió játékos fizetett be valamelyik online csomagba, mely fejlődő mechákat, játékbeli valutát, és sok-sok egyéb extrát tartogat a rajongóknak.