Tragikus és gyakorlatilag ellenőrizhetetlen hitelességű történettől hangos a kínai sajtó: egy anya öngyilkos lett, amiért fia nem volt képes leszokni a League of Legendsről, a fiú pedig követte a halálba, mert nem bírt a lelkiismeretével. A hír két jelentős kínai weboldalon is címlapra került, de érdemes tudni, hogy Kínában hagyománya van a morális tanulsággal bíró sztorik kiszínezésének, vagy épp kitalálásának.

Mindkét újság, tehát a Sina és a NetEase szerint is Szecsuán tartomány Guangyuan nevű városában történt az eset. A szóban forgó 16 éves fiú az iskola után nem ment haza, hanem betért egy internetkávézóba, hogy League of Legends-szenvedélyének hódoljon. Amikor az anyja erre rájött, állítólag olyasmit kiabált, hogy elrontotta fia nevelését, majd közölte, hogy megy és öngyilkos lesz.

Az asszony felhívta a férjét (lenti kép), elbúcsúzott, végül begyalogolt a Csialing folyóba, ami rövidesen elragadta. A fiú megpróbált utána úszni, de nem sikerült, így inkább kievickélt a partra. Ott várta be apját, aki dühében belerúgott a srácba, és őt hibáztatta a történetkért. Erre a fiú is beleugrott a folyóba és megfulladt.

A hivatalos jelentések csak annyit erősítenek meg a fentiekből, hogy a fiúnak és édesanyjának április 4-én nyoma veszett. Amennyiben ez a szomorú történet igaz, akkor minden bizonnyal belefulladtak a folyóba, és a testüket még keresik.

league-of-legends-halal.jpg