Pár tehetséges játékos egy jó modkészlettel bármire képes, még arra is, hogy a Blizzard egyik legnépszerűbb stratégiai játékából, a StarCraft 2-ből egy külső nézetes MMORPG faragjon. Ez a szinte lehetetlennek hangzó projekt a StarCraft Universe (leánykori nevén World of StarCraft), melynek nyílt bétája a Kickstarter segítségével nem olyan sokára megjelenhet.

Az Upheaval Arts a minap beindította a hivatalos kickstarteres kampányt, aminek keretében nem sokat, csupán 80 ezer dollárt szeretnének arra, hogy kiadhassák a mod játszható bétaváltozatát -- persze felkészültek arra az esetre is, ha több pénz gyűlne össze. Százezer dollárnál például a zerg is játszható lesz, 135 ezernél egy MOBA-szerű PvP zónát építenek be, 175 ezernél bővül a történet, 200 felett új zónákat építenek, félmillióinál már javított karaktermodelleket és lokalizációt is kapunk, az egymilliót elérve pedig a Koprulu szektor teljes egésze felfedezhető lesz, melyben a StarCraft-univerzum minden fontosabb bolygójának egy-egy zónát alakítanak ki.

A StarCraft Universe egyébként egy hagyományos MMORPG-nek tekinthető, amiben a két választható faj négy kasztjának egyikével kell különböző, egy adott történet köré felhúzott missziókat teljesíteni társaink segítségével, hasznosítva a játékvilágban megtalálható, személyre szabható fegyvereket és képességeket, sőt még járműveket is használhatunk.

A StarCraft Universe az alapjáték nélkül nem indul el, de a használatához elegendő az ingyenes StarCraft 2: Starter Edition, így bárki csatlakozhat.