Jó játék a Mirror’s Edge; érdekes, újszerű játékmenet és gyönyörű játékvilág fogadta azokat, kik beneveztek a DICE kísérleti ötletébe, ám az a probléma, hogy csak nagyon kevesen áldoztak pénzt a parkour-szimulátorra. Az alacsony bevétel természetesen azt jelenti, hogy a kiadó EA alaposan megfontolja azt, hogy legyen-e egy folytatás, hiszen megvan a veszélye annak, hogy az is anyagi bukás lesz.

A hivatalos álláspont az, hogy nem mondtak le a szellemi tulajdonról, s erről néha napján, általában a gazdasági konferenciák után megerősítést kapunk, ám konkrétumokról eddig nem volt szó, pedig határozottan van egy olyan embertömeg, amelyik szívesen látna egy második részt. Ők azok, akik az E3 előtt, vagy a DICE-szal kapcsolatos kedvcsinálók megjelenésekor még reménykednek, hogy aztán profára essenek, mikor nem jön Faith és az ő új vakmerő kalandja.

A várakozásnak azonban lehet, hogy hamarosan vége, ugyanis tegnap az esti órákban feltűnt a Mirror’s Edge 2 a német Amazon adatbázisában, majd gyorsan törölték is onnan. Tudom én is, hogy ez még nem perdöntő bizonyíték a játék létezésére, főleg annak fényében, hogy szinte azonnal korrigálták a hibát az oldal üzemeltetői, valamint az is gyanús, hogy 100 eurós vételárral Xbox 360-ra volt feltüntetve a tétel, de reménykedni azért lehet, elvégre mindjárt itt az E3, ahol egy ilyen bejelentésnek sokan örülnének.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Mirror’s Edge 2 -- Megjelenés: nem ismert -- Gépigény: nem ismert