A fejlesztők a Killzone hivatalos oldalán elindították az úgynevezett Guerilla dossziét, melynek első felvonásában közelebbről is megismerkedhetünk a Killzone: Shadow Fall egyik veszélyes csoportosulásával. A Vekta stabilitását veszélyeztető szervezetet a játék korai előzetesében is láthattuk, tudjuk mire képesek -- de vajon kik ők valójában, és milyen gonosz szándék vezérli a tetteiket?

A Fekete kéz egy feltörekvő szervezet a Helghan szektorban, amely radikálisokból és fanatikusokból áll. A Helghan pusztulása miatt -- amit a Killzone 3 eseményei alatt élhettünk át -- esküt tettek a Vekta képmutatóinak megbosszulására, akik a békéről papolnak, miközben erőszakkal és elnyomással fenyegetnek.

A Fekete kéz célja, hogy visszataszítsa az ellenséget a totális háborúba, ezáltal ugyanis fölénybe kerülhetnének Új Helghan kormányával szemben, amely éppen a további konfiktusok elkerülését tűzte ki célul. Egy újabb összecsapás elkerülhetetlenül a biztos pusztuláshoz vezetne.

A Killzone: Shadow Fallban a Fekete kéz a szétzilált Helghan hadsereg elégedetlenkedő elemeit keresi, akik nem értenek egyet az új vezetés Vektan-barát politikájával. A nyomornegyedekből verbuvált harcosok, a Helghan hadsereggel ellentétben, terrorcselekményekre és szabotázsakciókra támaszkodnak, többnyire összetákolt, a második extrasolar háborúból megmaradt fegyverekkel és eszközökkel felvértezve. Néha azonban új, speciális, felszerelésük is akad, például az Infiltration Projector.

A Fekete kéz destabilizáló ereje az egyik legnagyobb és legfélelmetesebb veszély a Vekta és harcosai számára.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Killzone: Shadow Fall -- Megjelenés: 2013. november 29. -- Gépigény: nincs