Kína legyőzte a játékaddikciót!A kínai állami sajtószolgálat a dicsőséges hírt azokra a jelentésekre alapozza, amelyet a fiatalkorúak szociális szervezetétől küldtek hozzájuk. A játékaddikció elleni program részei eddig különböző agymos... akarom mondani „átnevelő” táborok voltak, ahol a derék fiatalokat különböző programok keretében szoktatták le a káros internetes játékokról.

A másik „nevelő célzatú” intézkedés az volt, hogy arra kötelezték az összes fiatalt: adják meg saját nevüket és korukat minden online játéknál. Emellett még arra is utasították az internetes játékok forgalmazóit, hogy a rendszerükön keresztül figyeljék, hogy ki van online három óránál többet, és aki ezt a bűntettet követi el, annak felére kell csökkenteni a felhasználható kreditjeinek mennyiségét.

Az említett szociális intézet nemrég jelentette büszkén, hogy az intézkedések eredményeképpen a 18 év alatti fiatal játékosok száma 7%-kal csökkent, és már csak 15%-a a kínai játékosok teljes populációjának. Ha kevesebb fiatal játszik, akkor -– nyilván -– kisebb mértékű az addikció is -– ez az intézet rendkívül bölcs és átgondolt konklúziója az eredménnyel kapcsolatban...