• A jól teljesítő diákokkal játszott egy meccset
  • Ez volt az utolsó csepp a pohárban, kirúgták

Brett Belsky (29) egy New York Brooklyn negyedében tanító tanár volt, aki miután hallotta diákjait a videojátékokról beszélgetni a szünetben, egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntött, hogy új ösztönzési módszert alkalmaz óráin. Azt mondta az 11-12 évesekből álló osztályában tanulóknak, hogy aki jól teljesít, az ellen játszik egy mecset a közöttük roppant népszerű Fortnite-ban. A diákoknak nem is kellett több, ketten megütötték a mércét, Belsky pedig tartotta a szavát és egy 20 perces meccset játszott a tanulók ellen.

“Tanárként úgy próbálod elérni a őket, ahogy tudod. Ezek a gyerekek a videojátékokról beszélnek. Azt mondtam nekik: ‘hogyha ezt meg tudod csinálni, talán játszom ellened’. Egyből felszaladt a szemöldökük” - mondta el Belsky, aki szülői beleegyezést is kért tőlük, ennek ellenére mégis behivatták és felfüggesztették.

Az iskolafelügyelet álláspontja szerint “Az iskolai alkalmazottak nem léphetnek interakcióba a diákokkal, amennyiben nem oktatási célból teszik azt. Mr. Belsky elbocsájtása az általános teljesítményén alapult”. Bár a tanár minden bizonnyal jót akart, szabályt szegett és saját bevallása szerint is az igazgatósággal kellett volna először egyeztetnie.

fortnite-repulo.jpg