• Animációs kisfilmeken láthatjuk a Starfield legnagyobb városait
  • New Atlantis-t, Akila Cityt és Neont
  • Mindegyik előzetesben helyet kapott egy kisebb történet
  • Szeptember 6-án érkezik a Bethesda szerepjátéka

Elég sokan szkeptikusak manapság a Bethesdával kapcsolatban (a katasztrofálisan induló Fallout 76 után ez azért annyira nem meglepő), ám a Starfield minden egyes új előzetese azt bizonyítja, hogy itt bizony tényleg egy rendkívüli alkotás van készülőben. Nem véletlen, hogy még a Baldur's Gate 3 megjelenését is előrébb hozták pár héttel (bár a Larian Studios munkásságából kiindulva simán benne van a pakliban, hogy az ő játéka lesz jobb), hiszen toronymagasan a több mint 1000 planétát kínáló sci-fi az ősz (egyik) leginkább várt játéka. És bár a bolygók többségén egy teremtett lélekkel sem fogunk majd összefutni, akad azért néhány olyan, ahol vannak érdemi települések, esetenként egész városok. Ez utóbbiakat mutatta be nemrég a stúdió, méghozzá felettébb hangulatos animációs kisfilmek keretében, amelyek nem csupán látványosak, de még egy rövidke történetre is futotta az alkotóktól. Az első videó New Atlantis-ban játszódik, amelyről már korábban kiderült, hogy a Bethesda eddigi legnagyobb városa. A kisfilm középpontjában egy pilóta, Kent áll, aki arra törekszik, hogy a Settled Systems (~ letelepedett rendszerek) legjobb részén élhessen.

A második animációs rövidfilm Akila Cityben játszódik, és egy árva, Vanna történetét meséli el, aki alkatrészeket keres, hogy megjavíthassa elromlott hajóját, és megvalósíthassa álmát, vagyis a csillagok felfedezését. A terv természetesen nem megy zökkenőmentesen, győződjetek meg róla ti magatok:

Az utolsó alkotás, a "The Hand That Feeds" Neonban játszódik, és két utcai rablóra, Adára és Harperre összpontosít, akik gazdag turistáktól lopnak. Ada azonban felkelti a Ryujin Industries nevet viselő nagyvállalat figyelmét, ami új távlatokat nyit meg előtte – na de milyen áron? Ez egyébként az egyik fő frakció, amelyhez csatlakozhatunk a szeptember 6-án megjelenő Starfieldben.