Nagy bajba került a Crytek, ugyanis eddig tisztázatlan körülmények között kiszivárgott az internetre a Crysis 2 PC-s változatának bétája. A nagyjából tízgigás pakk a teljes egyjátékos kampányt, a kész multiplayert és a szerkesztőprogramokat is tartalmazza, igaz, egyikből sem a végleges verziókat, hanem hibáktól hemzsegő bétákat.

Ami viszont még ennél is rosszabb, hogy a kiszivárgott csomag a DRM-védelem kódját is magába foglalja, sőt, meg nem erősített információk szerint a komplett forráskód ott van a lemezen! Ha ez igaz, akkor szinte a célegyenesből lökheti ki a Crysis 2-t a botrány, lévén egy szabadon ismert forrású engine-nel nem lehet felszerelni egy komplett játékot (emlékezzünk csak a Half-Life 2-re).

A Crytek eddig nem reagált a szivárgásra, de mi mindenkit arra kérünk, hogy kerüljék a feltört változatot, mert azzal, hogy letöltik, csak ártanak a fejlesztőknek -- na meg az is lehetséges, hogy nem biztonságos a pakk, tehát okosabb megvárni a megjelenést és a németek hivatalos reakcióját.


Friss: A Crytek megerősítette, hogy csak a játék van a csomagban, a kód nincs, ergo nem változtatnak a megjelenésen.