• 165 perces lesz az Az - 2. fejezet
  • Az első vágat közel négy órás volt
  • Kivételesen véres és impozáns horrort ígérnek az alkotók
  • Megérkezett a film utolsó előzetese

Alig több mint egy hónap múlva, szeptember 5-én debütál a hazai mozikban a Stephen King ikonikus regényét adaptáló Az második része. A héten újabb információk röppentek fel a film vérengzős stílusával kapcsolatban, de ez már aligha számít meglepetésnek. Andy Muschietti rendező korábban elárulta, hogy vászonra viszik a brutális Chüd-szertartást és Jessica Chastain is elkotyogott egy érdekes történetet a véres forgatással kapcsolatban.

Sokkal nagyobb újdonságnak számít Muschietti friss bejelentése, miszerint 165 perces lesz a film, ami így is alaposan megcsonkított verziónak számít, hiszen az első vágat játékideje közel négy órára rúgott. Ez a kivételes hossz arra enged következtetni, hogy a Warner nagyon bízik a két éve hatalmas profitot termelő első epizód folytatásának a sikerében, hiszen minél hosszabb egy film cselekménye, annál kevesebbszer vetítik a mozikban és annál kevesebb jegyet lehet eladni rá.

pennywise-evil-grin.jpg

A második részben felnőtt hőseink küzdelmét látjuk a visszatérő Pennywise-szal szemben, de fiatalkori flashbackjeikben visszatérnek a gyerek karakterek is. Alább láthatjátok a Jessica Chastain, James McAvoy és Bill Skarsgård főszereplésével készült horror utolsó előzetesét és itt nézhetitek meg az egekig dicsért első kedvcsinálót.