• R-es korhatár-besorolást kapott Robert Eggers 2022. április 21-én debütáló rendezése
  • Természetes módon, kopár és hideg észak-ír vidéken zajlott a forgatás
  • Az északiban egy viking herceg bosszút akar állni nagybátyján meggyilkolt apjáért
  • Főszerepben Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Claes Bang, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke, Björk és Willem Dafoe

Robert Eggers A boszorkány és A világítótorony esetében sem hőkölt vissza az erőteljes tartalomtól, nem lesz ez másképp új filmje, Az északi című grandiózus vikingtörténet esetében sem. A hazai forgalmazó közleménye szerint a legszigorúbb R-es korhatár-besorolást kapta Amerikában a film, ami elsősorban a rendező felfogásának köszönhető, ti. hogy a maga természetességében kell ábrázolni az eseményeket.

„A külső jeleneteket Izland helyett Észak-Íroszágban vették fel, épp olyan kopár és mostoha vidéken, amilyet a történet megkíván. A színészek ujjongtak, hogy fél napokat lehet ázni-fázni munka közben: korábban az egyik főszereplő, Nicole Kidman lelkedezett, milyen örömtelien borzasztó volt a forgatás, most pedig a másik sztár, Anya Taylor-Joy mesélte ujjongva a brit Vogue-nak, hogy majd szétfagyott, mire egy-egy jelenetet sikerült fölvenni”  írja az UIP.

mv5bmjmwmdq4nwmtodu4os00mjmwlthkywutm2flzjg1mtuwnzkxxkeyxkfqcgdeqxvymji1nte3njkv1.jpg

„Iszonyúan néztem ki, és hangosan kattogott a fogam. A kaszkadőr srácok aggódva kérdezték, hogy kivegyenek-e már a vízből. Mondtam, hogy dehogy, hiszen ez csodálatos. A természet lágy ölén forgatunk, így készül a művészet” – mesélte a színésznő, miközben a stábtagok télikabátban dideregtek.

mv5bmgu3n2e3yzetzjbjmc00mzm3lwizotmtogy0yzexnzdingywxkeyxkfqcgdeqxvymtezmti1mjk3v1.jpg
(A képek forrása: IMDB)

Szerencsére előzetese tanúskodik az élethű díszletekről és jelmezekről. A mozikban április 21-én debütáló opusz főhőse az Alexander Skarsgård alakította herceg, aki apja gyilkosa, saját nagybátyja ellen bosszút esküszik. A film Shakespeare királydrámáit idéző nagy kérdése, hogy önbíráskodó hadjáratában meddig hajlandó elmenni a címszereplő. Skarsgård, Taylor-Joy, és Kidman mellett Willem Dafoe, Claes Band, Ethan Hawke és a leghíresebb izlandi zenész, Björk is feltűnik majd a vásznon. Eggers a szintén izlandi költő-dalszövegíró Sjón segítségével írta a forgatókönyvet a Saxo Grammaticus Amleth meséje alapján.