• Előzetest kapott Baz Luhrmann (Rómeó és JúliaMoulin Rouge!A nagy Gatsby) Elvis filmje
  • A főhőst Austin Butler (Volt egyszer egy… Hollywood), menedzserét Tom Hanks alakítja
  • Mozipremier 2022. június 24-én

Baz Luhrmann olyan zenés vagy teátrális jellegű filmek rendezőjeként vált ismertté, mint a Rómeó és Júlia és a Moulin Rouge!, A nagy Gatsby sokat idézett 2013-as adaptációja óta azonban nem jelentkezett egészestés munkával. Hosszú remeteségét a rock and roll királya, Elvis Presley életét feldolgozó filmmel töri meg.

A legendás zenész pályáját titokzatos menedzsere, a magát csak „ezredesnek” szólíttató Tom Parker szemén keresztül követhetjük. A két férfi kapcsolata több mint húsz éven keresztül ingadozott a barátság és a gyűlölet között, mialatt Elvis sztárrá vált, bevonult a seregbe és megismerte élete legfontosabb nőjét, Priscillát. A címszereplőt Austin Butler (Volt egyszer egy… Hollywood), segítőjét pedig Tom Hanks alakítja.

mv5bywrjzmfjmdktywmwys00ztrhltg3y2qtzjexn2e0mdm0owy1xkeyxkfqcgdeqxvynjc0nzqzntmv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Vitathatatlan, amint a film hivatalos leírásában áll, hogy Luhrmann „mindig különleges látványvilágú, izgalmas filmeket rendez, és a zenéhez is nagyon ért.” Első előzetese alapján azonban az Elvis nem tűnik igazán egyedi alkotásnak. Tekintettel a direktor korábbi munkáira, mégis izgatottan várhatjuk a június 24-én esedékes premiert.

Ha további zenész-zenekaros filmekre vágytok, mostanában alaposan el vagyunk eresztve hasonszőrű produkciókkal. A Bohém Rapszódia sikere után Elton JohnDavid BowieAretha FranklinBob DylanLionel RichieCéline DionJudy Garland és a Mötley Crüe is mozivászonra vagy képernyőre került. A Netflix dokumentumfilmmel tisztelgett Britney SpearsKanye West és The Notorius B.I.G. előtt, az Apple TV+ Billie Eilish életébe engedett betekintést, oknyomozó anyagot láthattunk Jackoról, illetve készül egy Prodigy doksi is.

Elég lassan haladnak a munkálatok, mindenesetre az utóbbi években bejelentettek PrinceMichael JacksonRobbie WilliamsBob Dylan és két Amy Winehouse biopic-et. Madonna saját magát rendezné, Daniel Radcliffe Weird Al Yankovic bőrébe bújik, érkezik továbbá egy Bee Gees mozi, a Sex Pistols pályáját Danny Boyle dolgozza fel, Scorsese a Grateful Dead legendás gitárosa, Jerry Garcia életét mutatja be, Baz Luhrmann Elvis-t varázsolja vászonra, a Foo Fighters pedig egy horrorfilmben tűnik fel hamarosan. Ti melyiket várjátok a legjobban?