• 2024. január 12-én kerül mozikba a Bob Marley életrajzi film
  • Reinaldo Marcus Green (Richard királyNagykutya) a rendező
  • A legendás zenészt Kingsley Ben-Adir (One Night in Miami) alakítja

Annyi zenész életrajzi film készül a Bohém Rapszódia óta, köztük néhány meglepően színvonalas alkotás is napvilágot lát általában (pl. Aline, Respect), hogy csak idő kérdése volt a Bob Marley biopic bejelentése. A Sikoly 6 bemutatóidőpontjának kitűzésével egyetemben közölte a Paramount, hogy 2024. január 12-én kerül mozikba a minden idők legsikeresebb és legkultikusabb reggae előadójának életét bemutató opusz.

Reinaldo Marcus Green irányítja a munkálatokat, aki a tavalyi év egyik legerősebb alkotásának számító, kifejezetten rendhagyó szemléletű életrajzi filmet, a Richard királyt és a Nagykutya sorozat több epizódját rendezte. Ezúttal nem támadhatnak szerzői jogi problémák, mint a David Bowie film vagy a Sex Pistols sorozat esetében, mivel a Marley család producerként áll a film mögött.

A legendás zenészt Kingsley Ben-Adir alakítja majd, aki Malcolm X-et játszotta a One Night in Miamiban. Az elmúlt évek zenész életrajzi filmjeinek bevételi statisztikái alapján jelen mű is szép eredményeket várhat a mozipénztáraknál, ha felcsendül benne a No Woman, No Cry vagy a Redemption Song.

bobmarley-1.jpg
(A kép forrása: Rockbook)

Ha további zenész-zenekaros filmekre vágytok, mostanában alaposan el vagyunk eresztve hasonszőrű produkciókkal. A Bohém Rapszódia sikere után Elton JohnDavid BowieAretha FranklinBob DylanLionel RichieCéline DionJudy Garland és a Mötley Crüe is mozivászonra vagy képernyőre került. A Netflix dokumentumfilmmel tisztelgett Britney Spears, Kanye West és The Notorius B.I.G. előtt, az Apple TV+ Billie Eilish életébe engedett betekintést, oknyomozó anyagot láthattunk Jackoról, illetve készül egy Prodigy doksi is.

Elég lassan haladnak a munkálatok, mindenesetre az utóbbi években bejelentettek egy Prince, egy Michael Jackson, egy Robbie Williams és két Amy Winehouse biopic-et. Madonna saját magát rendezné, Daniel Radcliffe Weird Al Yankovic bőrébe bújik, érkezik továbbá egy Bee Gees mozi, a Sex Pistols pályáját Danny Boyle dolgozza fel, Scorsese a Grateful Dead legendás gitárosa, Jerry Garcia életét mutatja be, Baz Luhrmann Elvis-t varázsolja vászonra, a Foo Fighters pedig egy horrorfilmben tűnik fel hamarosan. Ti melyiket várjátok a legjobban?