• Daniel Radcliffe alakítja Weird Al Yankovicot, a zenész-parodistát
  • Aki dalai mellett celebszerelmeiről és romlott életmódjáról híres
  • Megérkezett az első jelenetkép a filmből

Daniel Radcliffe, Harry Potter egykori megformálója a Csodatévők és a Talpig fegyverben után ismét testhez álló szerepet talált: Weird Al Yankovic életrajzi filmjében alakítja a zenész-parodistát, aki komikus előadásai mellett celebszerelmeiről és romlott életmódjáról híres. Az Eat It és a Like a Surgeon című slágerek szerzőjének életéről „100%-ig kikezdhetetlen” pontossággal beszél majd a mű Radcliffe állítása szerint.

imadfdfdfge-1.jpg

A Roku Original produkcióját a hatvankét éves címszereplő maga is izgatottan várja. Utóbbi egyébként a Brooklyn 99 és az Atyám, Zorn! több epizódját jegyző Eric Appel rendezővel közösen írta a forgatókönyvet. Pontos premierdátumot egyelőre nem hirdettek, a People magazin hasábjain viszont megjelent egy jelenetfotó a harmonikázó főhősről.

imadfdfge.jpg
(A képek forrása: People)

Ha további zenész-zenekaros filmekre vágytok, mostanában alaposan el vagyunk eresztve hasonszőrű produkciókkal. A Bohém Rapszódia sikere után Elton JohnDavid BowieAretha FranklinBob DylanLionel RichieMichael JacksonCéline DionJudy Garland és a Mötley Crüe is mozivászonra vagy képernyőre került. A Netflix dokumentumfilmmel tisztelgett Britney SpearsKanye West és The Notorius B.I.G. előtt, az Apple TV+ Billie Eilish életébe engedett betekintést, illetve készül egy Prodigy doksi is.

Elég lassan haladnak a munkálatok, mindenesetre az utóbbi években bejelentettek egy Prince, egy Michael Jackson, egy Robbie Williams és két Amy Winehouse biopic-et. Daniel Radcliffe Yankovic-filmje mellett érkezik egy Bee Gees mozi, A Sex Pistols pályáját Danny Boyle dolgozza fel, Scorsese a Grateful Dead legendás gitárosa, Jerry Garcia életét mutatja be, Baz Luhrmann Elvis-t varázsolja vászonra, a Foo Fighters pedig egy horrorfilmben tűnik fel hamarosan. Ti melyiket várjátok a legjobban?