• Kripparrian kifejtette véleményét a Twitch bannolásokról
  • Szerinte a streamerek direkt tiltatják ki magukat, hogy több nézőjük legyen

Időről időre érkeznek olyan hírek a Twitch-ről, hogy egy-egy népszerű streamert kitiltanak valamilyen oknál fogva. Ezek persze nem örökre szólnak, jellemzően csak néhány napra, esetleg hétre, és bár sok esetben egyszerű véletlennek vannak beállítva ezek az esetek, kizárva a szándékosság gyanúját, az elsősorban Hearthstone-ra specializálódott népszerű streamer, Octavian “Kripparrian” Morosan szerint ennél többről van szó.

kripp-szerint-direkt-tiltatjak-ki-magukat-a-streamerek-a-twitch-rol.jpg

Kripp azt mondja, hogy mindezt direkt csinálják: konkrétan úgy fogalmazott, hogy mostanra tulajdonképpen üzletté vált a bannolások gyűjtögetése.

"A provokatív sz@rságok nézettséget hoznak, szóval az emberek nyomatják ezeket, aztán kibannolják őket, majd kijátsszák az áldozat kártyát, amikor csak lehet. Van, amikor igazuk van, de legtöbbször nincs, és a lényeg az, hogy az áldozat kártya szimpátiát vált ki, ami aztán nézettséget hoz."

A kitiltással tehát hosszú távon jobban járnak a streamerek Kripp szerint, amit ki is használnak - gondoljunk csak DrDisrespect esetére, aki az E3-on odáig ment, hogy a férfi klotyóból jelentkezett be élő adásban. Meg is kapta érte a tiltást természetesen.