Nehéz napokat él át a japán gyökerekkel rendelkező fejlesztő és kiadó Atlus, mivel anyavállalata a csőd szélén táncol. Az Index Holdings miden kétséget kizáróan komoly változtatásokat lesz kénytelen bevezetni hitelezői nyomására, ezzel befolyásolva játékipari részlegének jövőjét.

A japán CNET jelentése szerint a vállalat tetemes méretű adóssággal, mintegy 160 millió fontos tartozással (több mint 55 milliárd forint) birkózik jelenleg, aminek rendezése nélkül akár a végleges felszámolásig is eljuthat az Index. A tengerentúlon felvásárolt kisebb-nagyobb cégek sem képesek annyi profitot termelni, amivel a folyamat visszafordítható lenne, így kerülhet veszélybe az Atlus, na meg valamennyi jelenleg fejlesztésben lévő terméke.

Mialatt az Index Holdings ellen csalás vádjával nyomozás indult, befutottak az első megerősítések, miszerint az Atlus körül a bajnak nagyobb a füstje, mint a lángja.

„A digitális média divízióra és az Atlusra nincs semmiféle negatív hatással az anyavállalat pénzügyi helyzete.” -- nyilatkozta a cég egyik képviselője a Kotaku portálnak. -- „A napi teendőinket továbbra is zökkenőmentesen ellátjuk. Készülő játékaink, a Shin Megami Tensei 4 [adatlapunkon] és a Dragon’s Crown pontosan meg fognak jelenni a július 16-án és augusztus 6-án, illetve megkezdődtek egy harmadik cím munkálatai is, amely a R.I.P.D: The Game and Daylight névre hallgat.”

Az elhangzottak alapján az Atlus már biztosította konzolos címeinek sorsát és biztonságban publikálhatja a csaknem teljesen kész játékokat, annak ellenére, hogy az Index Holding jövője kétséges. Titeket mennyiben érint a cég válsága, aggódtok esetleg az Atlus későbbi sorsáért?

Shin Megami Tensei 4 -- Megjelenés: 2013. július 16.-- Gépigény: nincs