Úgy tűnik a Remedy egyedül marad a minimális rendszerkövetelmények csökkentésével, és mindenki más csak növel rajtuk, nincs ez másképp az AMD-vel sem. Az AMD FreeSync-hez ugyanis ezentúl minimum 144Hz-es képfrissítéssel rendelkező monitor kell majd, 1080p esetében. Az AMD egy blogbejegyzésben magyarázza a döntés hátterét:

  • Amikor 2015-ben bemutatták a FreeSync-et, a 60Hz még tökéletesnek számított a játékokhoz, azóta viszont sokat fejlődött a grafika, sokkal erőteljesebbek lettek a videokártyák, miközben új felbontások és kijelzőtechnológiák váltak elérhetővé a játékosok számára. A 120Hz-es monitorok 2015-ben még ritkaságszámba mentek, a modern kijelzők viszont már 144Hz-et, vagy többet is tudnak.

Ez igaz, csak ugye felmerül a kérdés, hogy mindenki rendelkezik-e modern kijelzővel, vagy egyáltalán tervezi-e modern kijelző beszerzését. No meg arra is kíváncsiak lennénk, hogy a valóságban ki-milyen frissítési rátával használja a megjelenítőjét, legyen szó monitorról, laptopról, vagy TV-ről. Hirtelen most nem találtunk erre vonatkozó statisztikát, meglepő, de a Steamen sincs fent ilyen adat. Ott annyit lehet megtudni, hogy a legelterjedtebb felbontás továbbra is az 1920x1080, többmonitoros setup esetén pedig a 3840x1080 – persze mindez csak a Steames felhasználókra vonatkozik.

Ti milyen monitort használtok - és ha ezen múlva: beneveznétek egy újba?