Amíg az ezredforduló környékén még egyértelműen Japán volt a videojáték-ipar legfőbb mozgatórugója - konzolos fronton legalábbis egészen biztosan -, az azóta eltelt két évtizedben egyre többször jött olyan megállapítás, hogy a nyugati játékfejlesztés nemes egyszerűséggel elszáguldott mellettük. 2019 első negyedéve azonban ritkán látott dominanciát hozott: a Resident Evil 2, a Devil May Cry 5 és a Sekiro: Shadows Die Twice jött, látott és győzött - idén eddig ezek a játékok kapták a legmagasabb pontszámokat a nagy címek közül.

Kapcsolódó cikk

levrov-nyugat-vs-japan.jpg

Természetesen ennek is mi, játékosok vagyunk a legnagyobb nyertesei, hiszen minél nagyobb a változatosság a kiemelkedő címek között, annál nagyobb eséllyel talál mindenki kedvére valót. De melyik a fontosabb? Hozzátok a nyugati vagy a japán játékok állnak közelebb? Mit gondoltok, mik azok a szempontok, amikben az egyik jellemzően jobb a másiknál? Kik gördítik előre inkább a játékipar egészét? És mi az, amit a legjobban gyűlöltök bennük?

Osszátok meg velünk véleményeteket kommentben vagy a levrov@pcguru.hu címen - a legjobb, legérdekesebb írásokat visszaolvashatjátok majd a PC Guru májusi számában!