Ha visszaforgatnánk az idő kerekét tíz-tizenöt évvel korábbra, akkor azt látnánk, hogy magasan az E3 az év legfontosabb videojátékos eseménye. Hogy mi a helyzet most? Nos, az E3 továbbra is egy hatalmas gamer-ünnep, rengeteg újdonsággal, a jelentősége azonban jókorát csökkent - évről évre egyre kevesebb az igazán nagy bejelentés.

Hogy mennyire átalakultak a dolgok, az leginkább a konzolgyártók ténykedésén keresztül szűrhető le. A Nintendo például már évek óta nem tart E3-as konferenciát, ők inkább a saját, előre felvett Nintendo Direct adásokban hisznek. Idén pedig már a Sony sem lesz ott az E3-on, sőt, a héten ők is beindították a saját műsorukat, a State of Play-t, de a Microsoftnak is ott van az Inside Xbox, mint hasonló adás.

Kapcsolódó hír

levrove3.jpg

A cél egyértelmű: a gyártók nem egymással akarnak versengeni a reflektorfényért, hanem azt szeretnék, hogy mindenki rájuk figyeljen, amikor éppen valami új bejelentés van a tarsolyukban. De valóban ez volna a jó irány? Ti örültök annak, hogy sokkal fokozatosabban adagolják számunkra az újdonságokat a gyártók, akár külön eseményeket tartva a fontos bejelentéseknek? Vagy visszasírjátok a régi időket, amikor az E3 az egymást érő megatonokról szólt?

Osszátok meg velünk véleményeteket kommentben vagy a levrov@pcguru.hu címen - a legjobb, legérdekesebb írásokat visszaolvashatjátok majd a PC Guru áprilisi számában!