Már jó ideje tudni lehetett, hogy a Google nagyon készül valamivel gaming fronton: már az előjelek is azt mutatták, hogy a cloud gamingben és egy streaming szolgáltatásban látják a jövőt. A napokban ez végül hivatalossá is vált, a GDC-n ugyanis bejelentették a Google Stadia szolgáltatást, mely a felhő erejével szállítja majd számunkra a legújabb játékokat, komoly hardveres követelmények nélkül, platformtól függetlenül.

Kapcsolódó hír

Maga a játékstreamelés nem új dolog persze, az igazi átütő siker azonban eddig még nem jött össze senkinek. Ti mit gondoltok, a Google megcsinálja? Tényleg ez volna a játékipar jövője? Vagy a játékstreamelés hosszú távon is csupán egy alternatíva marad a hagyományos PC-s és konzolos gaming mellett? Osszátok meg velünk véleményeteket kommentben vagy a levrov@pcguru.hu címen - a legjobb, legérdekesebb írásokat visszaolvashatjátok majd a PC Guru áprilisi számában!

levrov-google-stadia.jpg

Ami biztos, hogy a Google lépéséhez a konzolgyártóknak is lesz egy-két szava: a Sony például egy ideje már próbálkozik a PlayStation Now szolgáltatással, míg a Microsoft az idei E3-ra tartogatja a patronokat. Lesz még tehát itt háború, nem kérdés!

Kapcsolódó hír