Az elmúlt hetek egyik legnagyob gaming botránya a Rape Day nevű játék körül alakult ki, amely egy vizuális novella lett volna, amiben nőket lehetett volna erőszakolni egy elvetemült sorozatgyilkossal. A feltételes mód nem véletlen, hiszen a Valve végül azt a döntést hozta, hogy a Rape Day nem jelenhet meg a Steamen - annak ellenére, hogy korábban kijelentették, nem fogják tartalmi alapon szűrni a játékokat az online áruházban.

Kapcsolódó hír

Ti mit gondoltok erre a lépésről? Minden játékfejlesztőnek meg kellene adni a lehetőséget arra, hogy megtalálja a közönségét, legyen bármennyire is durva a téma? Vagy van már az a határ - mint jelen esetben is -, amit már nem lenne szabad átlépni, mert több kárt okoz, mint hasznot? Osszátok meg velünk véleményeteket kommentben vagy a levrov@pcguru.hu címen - a legjobb, legérdekesebb írásokat visszaolvashatjátok majd a PC Guru áprilisi számában!

levrov-rape-day.jpg

És ha már erőszak a játékokban: a Days Gone kapcsán szintén felmerült a téma, a közelgő PS4-exkluzívban ugyanis gyerekzombikkal is találkozhat a játékos, ami az esetek túlnyomó többségében tabunak szokott számítani. Ki is akadtak rajta páran - mit gondoltok, ez is egy olyan téma, amit nem kellene feszegetnie a játékoknak, vagy épp ellenkezőleg, ettől válnak igazán hitelessé ezek a történetek?

Kapcsolódó hír

Várjuk tehát véleményeiteket kommentben vagy emailben - ne tartsátok magatokban gondolataitokat!