• A Tim Burton-féle Dumboról írt kritikánkat itt olvashatjátok
  • A Testvérlövészekről írt kritikánkat itt olvashatjátok
  • Matthew McConaughey a Túltolva című filmben egy tengerparton hedonizáló, szabad szellemű költőt alakít
  • Mától látható Az eltűntek című, igaz történetet feldolgozó pszichothriller, az Egy fiú hazatér című családi melodráma, a Sztrájk a gyárban című francia opusz és egy Monet-dokumentumfilm is

Újra csütörtök van, ami azt jelenti, hogy új filmek érkeznek a hazai mozikba. Több nagyprodukció is debütál ma a filmszínházakban, például a Disney élőszereplős remake-je, a Dumbo. Tim Burton rendezésében a címszereplő CGI-animált karakterként jelenik meg, körülötte pedig olyan neves színészek játszanak, mint Michael Keaton, Eva Green, Colin Farrell, Alan Arkin és Danny DeVito. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

dumbo-tim-burton.jpg

Mától látható a Testvérlövészek című western is, amiben az egész életüket banditaként tengető Sisters-fivérek kerülnek konfliktusba, miután egyikük rendes életre vágyik. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

Ma debütál Az eltűntek című pszichothriller is. A Gerard Butler és Peter Mullan főszereplésével készült film három férfi történetét mutatja be, akik egy skót lakatlan szigeten világítótorony-őrként teljesítettek szolgálatot 1900-ban. A filmben egy halott férfit és az ő arannyal tömött bőröndjét tartalmazó csónakot sodor a víz a szigetre, és hőseink úgy gondolják, cselekedniük kell, mielőtt valaki keresni kezdi az aranyat.

Bemutatják a kilencvenes években berobbant Harmony Korine (Kölykök; Springbreakers – Csajok szabadon) új rendezését, a Túltolva (The Beach Bum) című vígjátékot is, amiben Matthew McConaughey egy tengerparton hedonizáló, szabad szellemű költőt alakít.

Mától látható az Egy fiú hazatér című amerikai családi melodráma is. A hivatalos szinopszis kissé ködös történetet ír le: „Ben Burns az a fajta srác, akit mindenki kedvel, a fiatal fiú élete mégis rossz irányba tart, és senki sem érti, hogy miért. A srác szinte teljesen kikerült családja látóköréből, mígnem karácsony napján váratlanul felbukkan házuk udvarán. Ben aggódó édesanyja tárt karokkal várja rég nem látott gyermekét, ám hamar világossá válik számára, hogy fia korántsem számolt le démonjaival.”

Bemutatják a Sztrájk a gyárban című francia filmet, ami valószínűleg erősen reflektál az elmúlt hónapok párizsi eseményeire, illetve egy olasz ismeretterjesztő sorozat részeként készült Monet-dokumentfilmet is.