• A Kedvencek temetőjéről írt kritikánkat itt olvashatjátok
  • A Shazam! egy szuperképességekre szert tevő srác és barátja kalandjait mutatja be
  • A Kolibri-projekt bróker főhősei titkos találmányukkal juttatnák magukat előnyösebb helyzetbe a tőzsdén, ex-főnükük (Salma Hayek) azonban tervük meghiúsítására törekszik
  • Több vígjáték, biopic és egy magyar dráma is érkezik a mozikba

Újra csütörtököt írunk, vagyis új filmek érkeznek a hazai mozikba. A mai kínálat igen színesnek mondható, több nagyprodukció is mától látható a magyar filmszínházakban. A Kedvencek temetője című Stephen King adaptáció minden bizonnyal sokak érdeklődését felkeltette már, a magas nézőszám pedig ösztönözheti a Paramountot, hogy valóban elkészítsék az előzményfilmet. Kevin Kölsch és Dennis Widmyer (Tiszta tekitnet) közös rendezéséről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

kedvencek-temetoje-2.jpg

A szuperhősfilmek kedvelői sem maradnak ínyencségek nélkül a héten. Ma debütál a kritikákban már egekig magasztalt Shazam!. David F. Sandberg (Annabelle 2; Amikor kialszik a fény) műve egy szuperképességekre szert tevő srác és barátja kalandjait mutatja be.

shazam-plakat-kivagas.jpg

Salma Hayek, Jesse Eisenberg és Alexander Skarsgård főszereplésével érkezik egy izgalmas thriller is. A Kolibri-projekt brókerei (Eisenberg, Skarsgård) száloptikás kábellel kötnék össze Kansas-t és New Jersey-t, hogy minél gyorsabban áramoljon az információ a két város között, és így másoknál előbb juthassanak hasznos információkhoz. Ex-főnükök (Hayek) azonban mindent megtesz, hogy meghiúsítsa tervüket.

A Dumplin’ – Így kerek az élet tinédzser hősnője önértékelési válságban szenved anyja miatt. Miután egy helyi sportoló fiú beleszeret, még jobban elbizonytalanodik saját szépségében. Radikális lépésre szánja el magát, hogy visszaszerezze magabiztosságát.

Pezsgő és macaron – egy feledhetetlen kerti parti címen francia vígjátékkal is gazdagodik a hazai mozik műsortára. A film története szerint egy médiasztároknak rendezett partin elszabadul a pokol, miután megjelenik egy kiégett tévés, volt felesége, és lányuk, aki könyvet írt botrányos kapcsolatukról.

Mától látható a Mary Shelley fiatalkorát feldolgozó Mary Shelley – Frankenstein születése című európai biopic. A Frankenstein írónője tizenhat évesen szökött meg családja elől házas szerelmével Franciaországba, ahol két évvel később – a korabeli maradi szokásokat semmiben véve – nőként megírta minden idők egyik legismertebb gótikus horrorját.

Üde színfolt a mai kínálatban a Claire Darling utolsó húzása, aminek idős hősnője úgy érzi, hogy utolsó napjára ébredt, ezért nevetségesen alacsony áron eladja életében összegyűjtött ingóságait. Végül húsz éve nem látott lánya is feltűnik és felfedi anyja döntésének igazi okát. A főszerepben Catharine Deneuve és Chiara Mastroianni látható.

Hogy a magyar film szerelmesei is elégedettek legyenek, bemutatják Novák Erik Szeretlek, mint állat! című rendezését. A történet főhőse egy negyvenes évei végén járó képzőművész, aki képtelen elköteleződni egy ember mellett, ezért párhuzamos kapcsolatokat futtat. Azonban hirtelen összeomlik hosszú évek alatt felépített, titkok övezte élete. A film előzetesét itt láthatjátok.