• A gyászoló asszony átka egy élet és halál között ragadt nőről szól, aki elhunyt gyermekei után új csemetékre vadászik
  • A prédaként kinézett család az Annabelle-ből ismert Perez atyától remél segítséget
  • Az Interjú Istennel című filmről írt kritikánkat itt ovlashatjátok
  • Két animációs mese debütál: a Vízipók-Csodapók elújított változata és a Csodapark
  • Mától látható a Mia és a fehér oroszlán és a Látomás című melodrámák
  • Bemtutatják a mumbai-i terrorcselekményeket feldolgozó Hotel Mumbai-t
  • Az Egy nő rabságban című dokumentumfilm egy rabszolga sorban tartott magyar nő életéről szól
  • Mától látható Wim Wenders Ferenc pápáról szóló dokumentumfilmje

Újabb premiernapra ébredtünk, lássuk milyen filmek érkeznek ma a hazai mozikba. Blockbusterek helyett inkább színes felhozatal várható. A legnagyobb dobás a James Wan produceri égisze alatt készült A gyászoló asszony átka. A La Llorona mítoszt feldolgozó film egy élet és halál között ragadt nőről szól, aki elhunyt gyermekei után új csemetékre vadászik. A prédaként kinézett család a helyi paptól, az Annabelle-ből ismert Perez atyától remél segítséget.

lallorona1.jpg

Mától látható a 2008-as mumbai-i iszlamista terrrormerényleteket feldolgozó Hotel Mumbai. A főszereplőt Dev Patel (Gettómilliomos, Oroszlán) játssza.

Több könnyedebb produkció is érkezik ma, köztük két animációs alkotás. Mikulás Ferencék még 1983-ban gyűjtötték csokorba és alakították játékfilmmé a Vízipók-Csodapók legjobb epizódjait, idén pedig felújították a régi kópiát.

Szintén ma debütál a Csodapark, aminek gyerek hősnője fantasztikus vidámparkra lel csodás játékokkal és beszélő állatokkal. Amikor fejetlenség támad a Csodaparkban, az ő dolga lesz helyrehozni a bajokat.

Mától látható egy meglehetősen érzelmes tinifilm. A fiatal Mia családjával Londonból Afrikába költözik egy oroszlánfarmra, ahol egyetlen barátja Charlie, egy újszülött fehér oroszlán lesz. Mikor Charlie megnő, Mia szülei egy addig titkolt dologra áldoznák, így a lány inkább megszökik legjobb barátjával, hogy a szavannán szabadon engedhesse őt.

Ma mutatják be az Interjú Istennel című opuszt is, aminek főhőse egy Afganisztánból hazatérő amerikai újságíró, aki nem tudja feldolgozni élményeit és családjával is megromlik a kapcsolata. Ekkor találkozik egy interjúalannyal, aki azt állítja magáról, hogy ő Isten. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

A látomás főhősei egy Japánba érkező francia írónő és egy komor erdész, akik között a művésznő első kapcsolatára emlékeztető szerelem szövődik.

Ma mutatják be Wim Wenders (Párizs, Texas; Berlin fölött az ég) Ferenc pápáról szóló dokumentumfilmjét, amiben az egyházfő számtalan vallási, morális, politikai, társadalmi és környezetvédelmi kérdésről fejti ki véleményét.

Egy másik, nagy port kavaró dokumentumfilm is debütál ma a hazai mozikban. Tuza-Ritter Viven doksija egy magyar nőről szól, akit kvázi rabszolgaként tartott magánál egy család. A szörnyű állapotban lévő nőnek végül sikerült megszöknie és új életet kezdeni. A felkavaró történet előzetesét alább láthatjátok.

Ha a hasonló sorsú honfitársainknak szeretnétek segíteni, itt támogathatjátok őket.