• Ma debütál
    • a Pixar varázslatos fantasy-je, az Előre
    • a Rose Byrne, Tiffany Haddish és Salma Hayek a főszereplésével készült Mint egy főnök
  • A Daniel Craig főszereplésével készült Talpig fegyverbenről írt kritikánkat itt olvashatjátok
  • A Világpolgárok c. olasz filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok

Előre

Két nagy dobással is készül idén a Pixar: nyáron mutatják be Lelki ismereteket, illetve ma debütál az Előre (Onward). Utóbbi egy fantasztikus világot tár elénk, amiben háziállatként tartanak sárkányokat, felfújhatós gumimedencében fürdőznek a sellők, törpék művelik a kerteket, trollok mennek parkolóőrnek és az unikornisok kukákat fosztogatnak.

A film főhősei két tinédzser tünde, akik kalandos utazásra indulnak, hogy megleljék a világukból kiveszett ősi varázst. A Szörny Egyetemet jegyző Don Scanlon ül a rendezői székben, a főszereplők hangján pedig Tom Holland, Chris Pratt és Julia Louis-Dreyfus szólalnak meg az eredeti angol verzióban.

onwardheader.jpg

Talpig fegyverben

Nem csak a Csodatévőkben láthatjátok Daniel Radcliffe-et. A brit színész ezúttal egy lúzer játékfejlesztőt alakít, aki részegen beugat az illegális élet-halál harc, a Skizm egyik közvetítésébe. Az egész mögött álló lángelme egyszer csak megjelenik a főhősnél, jól elagyabugyálja, két fegyvert szerel a csuklójára, majd összeereszti őt az aktuális bajnokkal, akit Samara Weaving (Aki bújt) alakít. A rendezői székben Jason Lei Howden (Halál metál) ül.

Steelsaint kritikáját itt olvashatjátok.

harry-potter-es-a-ket-stukker-itt-a-guns-akimbo-elso-elozetese.jpg

Világpolgárok

Megérkezett Gianni Di Gregorio (Gomorra – forgatókönyv; Vénasszonyok nyara – rendező) új filmje. A történet szerint három nyugdíjas barát úgy dönt, hogy az egyre elviselhetetlenebbé váló gazdasági környezet elől menekülve egy gyengébb vásárlóerejű országba költöznek, ahol az olasz nyugdíjukból olyan kényelmes életet élhetnek, amilyenről csak álmodnak. 

Méltató kritikánkat itt olvashatjátok.

coverlghome-5.jpg

Mint egy főnök

Rose Byrne (Instant család), Tiffany Haddish (A bűn királynői) és a legutóbb A Kolibri projektben látott Salma Hayek főszereplésével érkezik egy amerikai vígjáték. A film főhősei két agilis, rámenős természetű barátnő, akik tökéletesen kiegészítik egymást, és akik együtt építették fel sikeres kozmetikai cégüket. Ám amikor rohamosan feltörekvő vállalkozásuk kap egy visszautasíthatatlannak tűnő kivásárlási ajánlatot, felszínre törnek a különbségek és mind az üzlet, mind barátságuk veszélybe kerül.

56b18f6b-a803-48dd-bd8d-c05bb62d9fe4.jpeg

Alzheimer

Végül, de nem utolsó sorban ajánljuk Kollár István dokumentumfilmjét. Minden, amit jelenleg orvosilag tudni lehet az Alzheimer-kórról és amit tenni lehet, ha hozzátartozónkat eléri a szörnyű betegség.