• A széria alapjául szolgáló mű Stephen King fiának tollából született
  • A történet a Locke-családot követi nyomon, akiknek a házában hemzsegnek a mágikus erővel bíró kulcsok, amelyek egy-egy ősi kapu titkait tárják fel
  • Az izgalmas trailer alapján úgy tűnik, kötelező a fantasy rajongók számára

Joe Hill író neve ismerősen csenghet a horror és fantasy rajongóknak, hiszen amellett, hogy Stephen King fia, többszörös díjnyertes író. Elnyerte már  Bram Stoker, a World Fantasy és a William L. Crawford-díjat is. Ő írta többek között a Szarvak, a NOS4A2 és a Magas fűben című könyveket, amely mindegyikéből készült már film vagy sorozat adaptáció. A DC Comics felnőtteknek szóló kiadója, a Vertigo megszűnése után a horror tematikájú képregények kiadása Hill House Comics néven az ő felügyelete alatt zajlanak. Egyik legismertebb képregénye, a Fumax kiadó gondozásában megjelent Locke & Key – Kulcs a zárját, amelynek sorozatverziója ma indult feliratosan és szinkronosan a Netflixen.

A chilei származású Gabriel Rodriguez illusztrátor. Az építészmérnökként végzett művész eleinte csak hobbi szinten dolgozott képregényekkel illetve társasjátékok illusztrációjával. Pár évvel később kapott felkérést az IDW kiadótól, ami után főállásban foglalkozott képregényekkel. Az itt eltöltött idő alatt találkozott Joe Hillel, akivel közösen megalkották a Locke család fantasztikus és félelmetes világát.

netflixlockeandkeyalt1920.png

A Locke-család egy iszonyatos tragédia után kénytelen hazaköltözni felmenőik ódon birtokára a massachusettsi Lovecraftba. Kulcsház azonban nem egy mindennapi otthon: a kastélyszerű, öreg házban hemzsegnek a különös erővel bíró kulcsok és a hozzájuk tartozó ősi kapuk. A vakmerőt, aki átlép rajtuk, a küszöbön túl a teljesen ismeretlen és egy hétköznapi ésszel felfoghatatlan másfajta valóság várja.

Miközben a három testvér, Bode, Tyler és Kinsey a maga módján próbálja feldolgozni a közelmúlt rettenetes eseményeit, felfedezi Kulcsház titkait is. A legsötétebb rejtély azonban még várat magára: a ház alatt, a mélyben egy gyűlölettel teli, kíméletlen lény lakozik, s nem nyughat, amíg szélesre nem tárja a legfélelmetesebb ajtó szárnyait…

A magyarul is megjelent kötetek elérhetőek a Fumax kiadó jóvoltából.