• Az Activision már 2027-ig megtervezte a Call of Duty jövőjét
  • Erről a kiadó elnöke, Rob Kostich beszélt egy interjú során
  • Jelenleg körülbelül 3000 ember dolgozik a franchise-on
  • November 10-én jelenik meg a Modern Warfare 3

A lassan 20 esztendős Call of Duty-széria már hosszú évek óta a "pénznyomda" szinonimájának tekinthető, hiszen rendre annyi zöldhasút termel az Activision számára, hogy már a puszta gondolattól is megfájdul az ember feje – és ez a kijelentés még a kevésbé sikeres felvonások esetén is megállja a helyét. A november 10-én érkező, nemrég egy mutatós multiplayer előzetest is kapott Modern Warfare 3 már csak a klasszikus pályák és a név miatt is sikerre van ítélve, de egy ekkora vállalkozás esetében természetesen nem elég lépésekben haladni, évekkel előre kell gondolkodni. Ezt pedig meg is teszik, a kiadó elnöke, Rob Kostich ugyanis a GamesBeatnek adott interjúban beszélt arról, hogy már 2027-ig megtervezték a sorozat jövőjét.

Kostich persze némi nosztalgiával kezdte a gondolatmenetét, kiemelve, hogy a széria már elég sok korszakot felvonultatott, és bár a második világháborúval kezdődött minden, a legnagyobb sikereket mégis a modern hadviselést (Modern Warfare) és a hidegháborút (Black Ops) a középpontba helyező felvonásokkal tudták elérni. Azt is hozzátette, hogy a fegyverek kiemelt szerepet játszanak a lövölde sikerében, éppen ezért is kelendőbbek a modern gyilokszerszámokat felvonultató darabok, hiszen ezek esetében nagyobb a mozgástér a testreszabhatóság terén – ami ráadásul újabb lehetőségekkel bővül majd az MW3-ban. Végezetül azt is elárulta, hogy jelenleg körülbelül 3000 ember dolgozik a szérián (a Treyarch, az Infinity Ward és a Sledgehammer Games mellett ugyebár támogató csapatok is vannak, lásd Raven Software), ami jól mutatja, hogy mennyire komolyan veszik a munkálatokat. A szóbeszédek alapján a 2024-es epizód egy Öbölháború idején játszódó Black Ops lesz a Treyarch gondozásában, de ez majd csak jövőre fog kiderülni, amikor már lecsengett a Modern Warfare láz.

Vadonatúj missziókra és masszív többjátékos-élményre számíthatsz a Call of Duty: Modern Warfare 3-ban, amit most előrendelhetsz a Konzolvilágnál!