• A Remedy-nek már jobb ötletei vannak az Alan Wake 2-re
  • Sam Lake szerint nem baj, hogy eddig nem készült el a játék
  • Az eredeti koncepció sehogy sem akart működni
  • Alan Wake teszt
  • Alan Wake Xbox 360 teszt

Azt tudjuk, hogy a Remedy az Alan Wake 2-n már 2010-ben, az első rész Xboxos megjelenése után megkezdte a munkát, de sehogy sem találtak támogatót, úgyhogy a projekt parkoló pályára került, illetve az ötleteik egy részéből csírázott ki az a játék, ami április 5-én Quantum Break címen fog megjelenni Xbox One-ra.

Sam Lake, a Remedy alapító tagja, a Quantum Break, az Alan Wake és a Max Payne első két részének írója (és Max eredeti arca) Párizsban most ugyanerről a történetről mesélt, csak kicsit részletsebben, illetve azt is kifejtette, miért nem tartják bajnak, hogy nem sikerült mindjárt az első rész megjelenése után összerakni a folytatást.

„Megpróbáltuk az Alan Wake 2-t megcsinálni nyomban az Alan Wake után, ehhez viszont értelemszerűen kellett volna egy megfelelő partner, meg egy jó koncepció. Ez a játék bizonyos értelemben a Remedy-nek nagyon fontos. Ez a mi saját IP-énk, Alan Wake a miénk. Szóval talán egy kicsit óvatosabbak vagyunk vele, biztosra akarunk menni, hogy minden részletében helyén lesz a folytatás. És nem úgy tűnt, hogy jó irányba indultunk el az elején.

Tapogatóztunk, készítettünk egy prototípust, demókkal kísérleteztünk, az ötleteket átbeszéltük, és végül ez vezetett a Quantum Breakhez, amit az Alan Wake-es partnerünkkel, a Microsofttal hoztunk tető alá. Viszont úgy éreztük akkoriban, hogy az Alan Wake 2 nem működik, nem úgy, ahogy azt mi szeretnénk.

De azt hiszem, ez inkább szerencsés esett, mert jobban átgondolhattuk, hogy mitől működne egy Alan Wake folytatás, és már sokkal jobb ötleteink vannak, mint amikor kitaláltuk, hogy legyen második rész.”

Tehát akkor a korai elképzelésekhez képest is jobb lesz az Alan Wake 2, a kérdés csak az: mikor lesz kész ez a játék? Talán a Quantum Break letudása után a Remedy visszatér ezekhez a jobb ötletekhez, és néhány év múlva újra elmerülhetünk az elszabadult fantáziájú thrilleríró kalandjaiban.