• Ma debütál a Netflixen a sorozatgyilkos Jeffrey Dahmer történetét feldolgozó minisorozat
  • Október 7-én debütál a Dahmer vallomására fókuszáló dokusorozat a szolgáltatón

A kibukott, A Tinder-csaló, A kígyó és főként a Mindhunter sikere jelezte, hogy a közönséget foglalkoztatják a hírhedt bűncselekményeket bemutató sorozatok. A Netflix ezúttal Jeffrey Dahmer aktáját vette elő, mától látható a borzalmas történetet feldolgozó minisorozat a szolgáltató műsorán. A Szörnyeteg néven elhíresült férfit, aki általában hátrányos helyzetű és kisebbségi etnikumhoz tartozó személyeket választott áldozatul, Evan Peters (WandaVízió, Amerikai Horror Story) formálja meg. Az alkotók elsősorban azt vizsgálják, hogy úszhatta meg ilyen sokáig a letartóztatást.

Dahmerre tizenhét hetvenes-nyolcvanas években elkövetett gyilkosságot sikerült rábizonyítani. Illetve nemi erőszak, gyerekmolesztálás, csonkítás, nekrofília és kannibalizmus is szerepelt bűnlajstromán. A groteszk módon kézre kerített pszichopatát 1991-ben, harmincegy éves korában csukták lakat alá, összesen 957 év fegyházra ítélték. Raboskodása azonban nem volt hosszú életű, a börtönben ugyanis zaklatta társait, amiért egyikük 1994-ben halálra verte. A Dahmer-sztorit feldolgozó sorozat rendezője Ryan Murphy (Amerikai Horror Story).

A valós eseményeken alapuló miniszéria mellett a Beszélgetések egy sorozatgyilkossal című dokumentum sorozat is Dahmer ügyét tárgyalja majd. Október 7-én debütál a férfi vallomásait feldolgozó műsor a Netflixen.

mv5bntzizwe1njqtnzk3ms00ndg3ltk5mmmtnzewnzhjywixzwqyxkeyxkfqcgdeqxvymtqxnzmzndiv1.jpg
(A dokusorozat következő adásának plakátja. A kép forrása: IMDB)